Nieuwjaarsduik (2015)

Echte bikkels

Hoezo Kaderwinterweekend? Hoezo AOT-uitzetten? De echte OPV-Schoonoord bikkels waren 1 januari 2015 te vinden op de Nieuwjaarsduik te Scheveningen!

2015-01 nieuwjaarsduik

Met een grote groep (inclusief aanhang) gingen de rowans/sherpa’s naar de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Ruim op tijd

Door ervaringen uit het verleden waren we dit keer ruimschoots op tijd vertrokken, 08:30 uur! Hierdoor waren we als een van de eersten aanwezig in Scheveningen.

Na rustig omkleden in een van de grote tenten en het tekenen van kunst in het zand besloten we om 11:45 uur om naar buiten te gaan en mee te doen met de centraal geleide muzikale warming up. Om 11:50 uur gingen de badjassen en handdoeken uit en om 11: 58 uur liepen we naar de startlijn, om vervolgens om klokslag 12:00 uur het koude water in te duiken!

Ondanks dat het water 7 graden was, en de buitentemperatuur een graad of 2, was de gevoelstemperatuur -1 graden! Hierdoor was het, zeker voor degenen die voor het eerst meededen, flink fris 🙂 Veel koude en gevoelloze voetjes waren het gevolg.

Na de duik snel omkleden, de welverdiende erwtensoep naar binnen werken, en vervolgens bij de auto’s een kop hete koffie/thee/chocomel, voorbereid door de begeleiding (stukje voorbereiding). Daarna ging de terugreis via de inmiddels eveneens traditionele McDonalds bij afslag 7 Zoetermeer 🙂