Loopweekend (2015)

2015-02 loopweekend rsa 2

In het weekend van 28 februari en 1 maart heben we ons jaarlijke loopweekend gehouden, als voorbereiding op de Ardennen Oriëntatie Tocht en de expeditie.
Dit keer voerde de tocht vanaf Kootwijk over de Kootwijkerheide naar het Labelterrein Loenen. Afstand: 20 kilometer zoals de vogel vliegt.
De tweede dag ging de 15 kilometer lange route via de Veluwezoom naar Kasteel Rosendael in Rozendaal.

Het weer was zacht en hoewel er veel regen voor de zondag voorspeld was, bleef het helaas droog. De explorers kregen kaarten uitgereikt, met daarop ingetekend waypoints. Tussen deze waypoints moest elke keer een andere explorer zelf de route bepalen.
Soms leidde dit er toe dat er onverwacht een andere route moest worden bepaald, bijvoorbeeld omdat we op een schietterrein van Defensie uitkwamen. Ook is er, als voorbereiding op de AOT, een enkele keer dwars over de heide (en privé landgoed) doorgestoken.

Als het goed is hebben de explorers (hopelijk) een aantal wijze lessen van de begeleiding geleerd: de Pyramide van Maslow, het belang en temperatuurverschil van pauzeren uit de wind en de prioriteiten van taken na aankomst op het bivak. En last but not least; kant-en-klaar-pasta-zakjes hebben als voordeel dat je er kokend water in kan doen, zodat je de volgende ochtend niet de aangekoekte pannen hoeft schoon te maken, zonder afwasborstel en afwasmiddel 🙂

Fikse afstanden met zware rugzakken, maar iedereen heeft het gehaald! Een hele prestatie.