2023 Austerlitz

Van 15 t/m 22 juli gaan we op kamp naar Austerlitz om zoveel mogelijk feestdagen te beleven!
[Update maandag 17:45]

Zaterdag 15 juli 2023
We staan mooi op tijd op het Raadhuisplein om te vertrekken. Iedereen levert de bagage in en we controleren de laatste dingen. Daarna heeft Joep nog een mooi bedankje aan de ouders (voor het vertrouwen), de kinderen (voor het feit dat ze iedere zaterdag meedraaien) en aan de leiding (voor de inzet en het feit dat ze dit toch maar even vrijwillig doen).
Nog even de allerbelangrijkste groepsfoto en dan het afscheid. De laatste knuffel (en toch een paar traantjes bij de ouders?)… en we zijn vertrokken.
Met 19 padvindsters en 5 leiding gaan we op de fiets naar Austerlitz. Het fietsen gaat goed; net iets over de helft staat een aantal ouders de groep op te wachten met de lunch: broodjes ei, fruit met sap, krentencake en koud water en limonade. Als iedereen de maag weer vol heeft, (nogmaals bedankt aan de ouders!), worden de laatste loodjes snel afgelegd.
Op het kampterrein bouwen we, na een korte pauze, de tenten en keukens op. Ook maken we posters terwijl het eten wordt gekookt. Na het eten is vrije tijd, wordt er gekaart en gepraat en is het nog lang gezellig.

Zondag 16 juli 2023
Vandaag vieren we sinterklaas.
We staan mooi op tijd op en genieten van het ontbijt. Daarna gaan we in groepen drie activiteiten doen: schoen knutselen (om te zetten), borstplaat bakken en een pietenparcours maken. Net voor de lunch heeft iedereen het parcours gedaan en het pietendiploma gehaald.
Na de lunch is er veel vrije tijd; we verkennen het kampterrein en ontdekken nieuwe groepen en vrienden. Daarna mogen de patrouilles zelf koken: DIY wraps.
Na het avondeten spelen we nog een dobbelspel. Iedereen heeft een cadeautje meegenomen; die zijn met het spel verdeeld. Het was een leuke sinterklaasavond!

Maandag 17 juli
Maandag is het Pasen. ’s Ochtends zien we dat de paashaas langs geweest is en eieren heeft verstopt. Die moeten we eerst vinden en daarna natuurlijk versieren.
We lopen vervolgens een hike naar de pyramide van Austerlitz, aan de hand van routetechnieken in paasthema. Bij de piramide staat de leiding met de lunch.
Na de lunch doen we, omdat een pyramide blijkbaar dicht kan zijn, wat spelletjes. Eerst “een hoopje op Lars”, dat gaat oké. Daarna “drie is te veel”. Lekker op de grond liggen in het zand ;-).
Helemaal onder het zand lopen we terug naar het kampterrein waar we na het avondeten gezellig bij het paasvuur kunnen zitten.

Dinsdag 18 juli
Dinsdag is zowel het waterfeest als het zomercarnaval.
’s Ochtends maken we alvast het avondeten: pasta- en couscoussalade. Daarna gaan we naar het werk van de moeder van Meinke. Daar wonen volwassenen met een verstandelijke beperking, deze mensen hebben allemaal een mentale leeftijd van baby’s en peuters. Dit verschilt wel heel erg per persoon, sommigen kunnen veel meer dan anderen. Samen met de begeleiders hebben we allemaal zomer- en waterspelletjes klaargezet: een voeltafel met dingen zoals scheerschuim, ijsklontjes en smurfensnot. Wat tuinslangen met sproeiers daaraan. En een heleboel bellenblaas.
Iedereen vond het super leuk en we hebben er veel van geleerd.
Daarna zijn we doorgelopen naar het Henschotermeer wat op twee minuten lopen ligt. Daar hebben we lekker kunnen zwemmen en ook gepicknickt voor het avondeten.
Daarna volgde weer een gezellige avond bij het vuur.

Woensdag 19 juli
Vandaag is het St. Patricksday. Dit vieren we door allemaal groen gekleed de stad in te gaan. Lekker fietsen naar Utrecht waar we veel vrije tijd hebben. Bijna al het zakgeld is opgegaan, veel aan eten, maar ook aan knuffels, spelletjes en misschien wel een cadeautje voor thuis?
Als iedereen weer uitgeshopt is fietsen we terug.
En als avondeten… groene stampot, hutspot en hete bliksem!

Donderdag 20 juli
Donderdag is het kerst. Dit begon ’s ochtends met een restantje van St. Patricksday: de ontgroening! Vijf padvindsters en vier leiding moesten eraan geloven. Dit begon voor de leiding met een hap poedersuiker, wat niet echt lekker is als je geblinddoekt bent. Daarna kregen we een maskertje, gemaakt van pindakaas, stroop, ketchup en groene kleurstof. Daarna hadden we een quiz met moeilijke vragen, als je die fout had kreeg je een plens modderwater over je heen. Daarna was het rollen door de modder. Toen moesten we over een blotevoetenpad met, onder andere, de overgebleven macaroni van een paar dagen geleden. We eindigden met een potje twister op een bijzonder vieze mat. Daarna moest Lars zijn beenhaar er ook aan geloven, twee mooie strookjes haar werden afgeschoren. Toen zat de ontgroening er weer op.
Na de lunch gingen we in groepjes een kerstdiner voorbereiden. Ieder groepje had een gang van het kerstdiner. Toen iedereen had bedacht wat we gingen maken mochten ze zelf boodschappen doen en het gaan koken. Toen iedereen de nette kleding aan had begon het diner. De gangen waren als volgt: de leiding had een mocktail om te beginnen. Daarna volgde er een soepje, daarna een salade, toen wat kleinere hapjes en we eindigden met een oreo tiramisu. Alles was super lekker!
Nadat alles op én opgeruimd was, was er op het kampterrein nog een feestje georganiseerd door een andere groep, een aantal meiden zijn daar even naartoe gegaan, het was best gezellig, er waren alleen wat “rare Brabanders” in de woorden van de meiden. Verder was het weer een gezellige avond bij het kampvuur.

Vrijdag 21 juli
Vrijdag was de verjaardag van alle leiding! Dit hebben we gevierd door weer naar Utrecht te gaan. Weer lekker op de fiets. Daar hebben we een city-game gespeeld. Dat is een soort ecsaperoom door de stad. De meiden moesten vragen beantwoorden over verschillende locaties in de stad om punten te winnen. Daarna zijn we weer terug gegaan naar het kampterrein om ons voor te bereiden voor de bonte avond. Die was na het avondeten (tafelfriet!). Een paar van de acts: Livia en Nirlen hadden een beautyvlog, Lars en Meinke deden een turnles en de rest van de leiding had Girlz-vragen geschreven voor iedere padvindster met dingen erin over het kamp.
Het was nog lang gezellig bij het kampvoor op de laatste avond van dit kamp.

Zaterdag 22 juli
Zaterdag was de laatste dag van het kamp. We hadden de dag van tevoren alle patrouilletenten al opgeruimd en iedereen heeft gezellig in de vendel geslapen. Toen iedereen had ontbeten hebben we alles opgeruimd en ingepakt. Daarna was het alweer tijd om neer huis te fietsen, deze keer via de meest directe route van ongeveer 50 kilometer. Toen we aankwamen op de Beukelaar stonden alle ouders ons al op te wachten. Na heel veel knuffels met de ouders was het tijd voor het laatste zegje van de leiding waarin alle meiden werden bedankt voor het mooie en gezellige zomerkamp. Daarna was het tijd voor het afscheid. Het was weer een geslaagd zomerkamp met veel mooie verhalen.