Engeland 2006 (p) Voorbereidingsweekend

In het weekend van 24 en 25 juni 2006 hebben de padvindsters de laatste voorbereidingen getroffen op hun grote reis. Zij gaan deze zomer naar het internationale kamp ‘Norjam 2006’. Dit kamp duurt een week, maar samen met een rondreis van een week voor het kamp en een aantal dagen logeren bij Engelse gastgezinnen thuis na het kamp, duurt de hele reis drie weken.

Het thema van het internationale kamp is ‘around the world in seven days’. De subkampen op dat kamp hebben allemaal namen van beroemde plekken over de hele wereld: Colossseum, Great Wall of China, Mount Kilimanjaro, Niagara Falls, Sydney Harbour, Valley of the Kings. Het voorbereidingsweekend stond in datzelfde thema.

Thuis hadden de meiden al kennismakingsbrieven geschreven voor hun home-hospitality-ouders en dozen gevuld met typisch Nederlandse cadeau’s als gastgeschenk voor hen. Tenslotte zitten ze toch vier dagen bij de mensen in huis, om de sfeer van een Engels gezin te proeven. Dit zijn de ouders van kinderen van een Engelse groep die ook meedoen aan hetzelfde internationale kamp.

Bij het openen werden de speciale oranje kamp T-shirts en bruine kamptruien (beiden met ons eigen Engelandlogo) gepresenteerd door Rianne den Ouden. Zij is de motor hierachter en zij heeft in haar eentje honderden wenskaarten gemaakt. Met de opbrengst hiervan is er voor alle leiding en kinderen een trui en T-shirt gekocht en van badge voorzien. De nieuwe kleding werd natuurlijk direct geprobeerd en sloeg bij iedereen direct aan.

Er werd begonnen met het maken van mummi’s (Valley of the Kings), hetgeen een aantal fraaie mummies opleverde. In tegenstelling tot de Egyptische traditie bleven de hersenen en ingewanden van de mummies echter op hun plek, waardoor voor de onsterfelijkheid geen garanties kunnen worden afgegeven. Daarna was het tijd voor wat serieuzer werk: de tenten moesten worden opgezet en gecontroleerd, hetgeen direct ook een test was voor de samenwerking tussen de meiden. Nadat er geconstateerd was dat we met deze tenten met gerust hart naar de Britse eilanden kunnen vertrekken (en hier en daar de nodige haringen waren aangevuld) werden er in de stijl van het Colosseum paardenraces gehouden en werd er een eerste partijtje rugby gespeeld. Mocht blijken dat dit weinig gespeeld wordt in de UK, dan zijn we van plan dit opnieuw te introduceren.

Na de lunch moest er geoefend worden met het lopen op klompen, over een speciaal parcourtje. Dit mondde spantaan uit in een limbo-dans-competitie. Onze klompen hebben allemaal een oranje basiskleur en zijn zelf beschilderd met verieringen naar eigen smaak. Daarmee gaan we zeker de show stelen in Engeland.

De Niagara Falls inspireerden de leiding tot het bouwen van een zeepbaan. Met een flinke aanloop kon je er fantastisch op glijden, zittend of liggend of met zijn tweeën tegelijk. Dit zorgde voor de grootste lol bij het warme weer. Vooral Stefanie, Michelle en Tessa blonken hierin uit, zij gleden met glans aan het einde van de baan het gras op.

Sydney Harbour is tegenwoordig meer bekend dankzij Nemo uit de film ‘finding Nemo’, en dat gaf de inspiratie voor een bosspel waarin allerlei vissen een rol speelden. Nadat alle vissen op het droge waren gebracht was het tijd voor het avondeten. Dit bestond uit een ‘hig tea’ met heeeel veel verschillende lekkernijen, bijvoorbeeld sandwiches, hartige taarten, quiche, scones, brownies en blondies, koeken, gebak, hartige taarten, bonbons en natuurlijk thee. Daarna was iedereen zoet.

Bij een gezellig kampvuurtje werden er kampvuur- (en andere) liederen geoefend, en werd er ook driftig stukjes toneel en verhaal geïmproviseerd in het thema (ontdekkings)reizen (waarbij ene Dennis om niet verder verklaarde redenen een prominente rol speelde). En alsof het allemaal nog niet genoeg was werden er ‘oud-Hollandse’ ‘boerinnen’kapjes geshowd, die de bijzondere Engelandoutfit compleet maken bij ‘speciale’ gelegenheden.

De volgende ochtend kregen de meiden te maken met een echt Engels ontbijt, uiteraard met witte bonen in tomatensaus, spek, eieren, worstjes, tomaat en toast. Daarna werd alvast het dagje London gepland, waarbij er natuurlijk ruim voldoende gelegenheid tot shoppen in de diverse winkelstraten werd ingeruimd. Vervolgens werd het opbouwen van de keukens nog een keer geoefend. Tijdens de week internationaal kamp zullen we veel in onze zelf gebouwde keukens koken en eten, maar ook overdags soms zitten, schrijven etc. Uiteraard helemaal in de open lucht en op authentieke scoutingmanier gepionierd uit houten palen en touw. Samen met de nieuwe tafelbladen zullen ze een echte bezienswaardigheid zijn op het subkamp ‘Mount Kilimanjaro’. De ouders hielpen daarbij een handje mee, onder toeziend oog van hun dochters zelf. Herinneringen aan de diensttijd kwamen bij menig vader boven terwijl hij palen in de grond sloeg.

Als laatste werd er afgesloten en werd de blauwe OPV-Schoonoord vlag voor de laatste keer voor de zomervakantie gestreken.