Restaurant De Beukelaar (2007)

Zaterdag 8 december 2007 was een bijzondere dag voor de padvindsters. We bouwden die dag ons clubhuis om tot “Restaurant De Beukelaar”.

2007-12_restaurant_beukelaarWe verwachtten ongeveer 50 gasten om te dineren. Daarvoor moest er hard gewerkt worden. Het begon met een grote schoonmaak en het chique maken van alle lokalen. We hadden eettafels geregeld bij de kerk en de aankleding was gesponsord door de Westerbouwing. De nieuwe gordijnen hebben we zelf gemaakt.
Niet alleen binnen waren we druk, ook buiten werd hard gewerkt. Op het plein maakten we een gezellig zitje met loungebanken, een dak boven het hoofd en een kampvuurtje in het midden. Hier werd later Glühwein en warme chocolademelk verkocht.

Toen het tijd was dat de eerste gasten zouden komen, steeg de spanning. De gastvrouwen stonden klaar om iedereen welkom te heten. Zodra de gasten aan tafel zaten, kregen ze meteen een welkomstdrankje van een van de serveersters. De gasten hadden de keus uit een vis-, vlees- of vegetarisch menu en aan het einde kregen ze nog een lekkere verrassing.
Het was een geslaagde avond. De gasten waren zeer tevreden en hebben hier en daar zelf ook nog de handen uit de mouwen gestoken.

Met het geld dat we opgehaald hebben gaan we in 2010 naar Engeland! Dit gebeurt eens in de vier jaar en is een kamp van drie weken. We reizen een week rond, zitten een week op een internationaal kamp en gaan een week kijken hoe het is in een echt Engels gezin. Al met al gaat het uiteraard een reis worden om nooit te vergeten.