Opkomsten Padvindsters (2022-2023)

26 november: waar is de leiding?
Deze opkomst was de vaste leiding allemaal afwezig, dus toen de meiden op de Beukelaar aankwamen was er niemand! Gelukkig stond Anouk het plein te vegen en hing er een briefje met daarop hints naar hulpleiding. Samen met Anouk zijn ze op zoek gegaan. Eerst hebben ze Anne-linde gevonden en daarna Ruurd. Maar… ondanks deze goede hulpleiding gaat er natuurlijk niets boven je eigen leiding. Dus moesten ze een nieuwe Pepijn, Lars, Meinke en Tess vinden. Dat gebeurde door te kijken wie het beste was in… “Hollandse Leeuwen” (voor Pepijn), “EHBO” (voor Meinke), “houthakken” (voor Lars) en “een creatieve opdracht” (voor Tess). Degenen die de opdrachten het beste deden werden dus de nieuwe leiding en die mochten – vanzelfsprekend – sluiten.

19 en 20 november: Frozen! (weekendkamp)
Op het programma stond: een frozen kampje. Het was de bedoeling dat het een echt survivalkamp zou zijn, inclusief slapen onder een eigengemaakt onderdak; maar vanwege het weer (het zou dus écht gaan vriezen!) hebben we besloten om toch maar in tenten te slapen. Wel begonnen we met een hike die, voor de ouderejaars, met bepakking werd gelopen. De meiden moesten puzzels oplossen om coördinaten te krijgen voor de volgende post. Op het kampterrein (Waterberg) hebben ze meteen de tenten opgezet. Ondertussen maakte de leiding het avondeten: lekkere dikke snert. ’s Avonds hebben we nog lekker bij het vuur gezeten om warm te blijven in de vrieskou. Ook hebben we met zijn allen het sinterklaasjournaal gekeken, want ja, je moet wel bijblijven…
Na een koude nacht, waarbij we de -8 hebben aangetikt!, kwam iedereen dan maar toch hun bedje uit voor een ontbijtje. Na het ontbijt zijn we warm geworden met ochtendgymnastiek, waarbij je de oefeningen moest doen terwijl je vastgebonden was aan iemand anders. Oefeningen zoals voetbal en sit-ups. Daarna hebben we alles opgeruimd en was het koude maar gezellige kamp alweer voorbij.

8 oktober: pionieren
De tweede techniekweek, deze keer pionieren! De eerste- en tweedejaars hebben een cursus knopen leggen gekregen, met uitleg over de platte knoop, de mastworp, de kruissjorring en een driepoot maken. Toen ze dat konden, hebben ze nog een wipwap gemaakt. Ondertussen waren de derde- en vierdejaars druk bezig met hun eigen gezinsschommel. Deze was wat moeilijker maar uiteindelijk stond hij mooi en stevig.

1 oktober: routetechnieken
We zijn begonnen met de techniekweken. Allereerst komen de routetechnieken aan de beurt. In groepjes Hebben we een korte route gemaakt rondom het gebouw, daarna moest een ander groepje die route lopen. Ondanks de regen was het gezellig en een goede oefening voor de scoutingwedstrijden!

24 september: kenmerkenbingo
Vandaag hadden we een kenmerkenbingo. Op je bingokaart staan dan kenmerken i.p.v. getallen. Je moet iemand zoeken met een kenmerk en de naam er bij schrijven. Dit is een goede manier om mensen te leren kennen. Daarna hebben we groepjes gemaakt en zijn we een soort scouting-estafette gaan doen. Iedereen begon met een touwtje doorbranden met een klein vuurtje. Als dat was gelukt en opgeruimd (heel belangrijk ;)) gingen ze door naar het maken van een driepoot. Daarna moesten ze elkaar door een mijnenveld loodsen. Dan nog een korte hike en als laatste een verbandje verbinden. Het groepje dat als eerste alles had gedaan won. Dit was een mooie manier om onze scoutingskills weer op te roepen. Mooi op tijd voor de techniekweken volgende weken. 

17 september: open dag
Op 17 september was de open dag. We hebben vuur gemaakt en gekookt (wat een verrassing). In groepjes maakten we verschillende dingen, zoals brood, kaneel-en-suiker-appels en chocolade-bananen. Veel zoet dus. iedereen vond het hartstikke lekker en gezellig.