Opkomsten Padvindsters (2023-2024)

23 september: Disney en heel veel spelletjes
We hadden een opkomst in Disney thema. Dit begon met stand-in-de-mand om elkaars namen beter te leren kennen. Toen gingen we groepjes maken. Daarna hebben we trefbal in vier vakken gedaan, wat eindigde met een “stand-off” tussen drie meiden. Toen één groepje had gewonnen gingen we cake-kastelen maken in het thema van de Disney teamnamen. We hadden een Olaf, een hondenhok voor Pluto, een kippenkasteel voor de haan van Moana en een capibara-hol voor de capibara van Encanto. Ook de leiding was druk bezig met het ware Disney kasteel. Toen de cake op was, begon het een beetje te regenen, dus hebben we binnen elkaar aan het lachen geprobeerd te maken. Toen het weer was opgedroogd buiten, hebben we nog een “hanengevecht” gedaan. Daarbij moest iedereen op 1 been gaan staan en elkaar proberen om te duwen. En om af te sluiten nog een potje buskruit op het veld. 

16 september: vuur en zo
Vandaag hadden we de eerste opkomst na het overvliegen. We begonnen eerst met er wat energie uit te h0alen door middel van “drie is te veel”. Lekker alvast de nieuwe uniformen vies maken. Toen wij erachter kwamen dat ze nog niet vies genoeg waren, zijn we maar met zijn allen gaan rupsen (en rollen bij sommigen). Daarna hebben we een kennismakingsbingo gedaan om elkaar, en elkaars namen, beter te leren kennen. Elkaar allemaal vragen stellen over huisdieren, scholen, hobby’s buiten scouting en nog veel meer, zodat we toch iets meer over elkaar te weten zijn gekomen. Daarna hebben we nog vuur gemaakt, waarbij de eerstejaars al de beginselen van het hakken te leren hebben gekregen. Toen het vuur brandde hebben we nog lekkere broodjes gebakken en toen zat deze geslaagde opkomst er alweer op.

9 september: overvliegen
Voorafgaand aan het overvliegen speelden we murderball.
Zie voor alle overvliegfoto’s het album met de groepsfoto’s!

26 augustus: Oud-Hollandse spelen
De eerste opkomst na de zomervakantie deden we oud-hollandse spellen. Na het openen begonnen we met een stoelendans rondom de kampvuurkuil. Daarna gingen we in groepjes tegen elkaar strijden. Punten verzamelen door het doen van de spelletjes zoals levende knoop, eierlopen, blikgooien, koekhappen en nog meer. Daarna hebben we nog bijgekletst bij het kampvuur met, natuurlijk, marshmallows! Het was weer een gezellige klets-opkomst.