Opkomsten Padvindsters (2021-2022)

15 januari 2022: introductie Engeland
Vandaag was de officiële Engeland-introductie voor de padvindsters, maar eerst wat verdrietigers: het afscheid van Floor en Anouk. Zoals het hoort hebben we hen wat afscheidsgeschenken gegeven in de vorm van een persoonlijk bijltje en insigne. Van Floor en Anouk kregen we mooie foto’s als aandenken.
Toen het afscheid achter de rug was gingen we verder met ons Engeland programma. Te beginnen met keukens bouwen, want dat moeten ze op het Engelandkamp ook kunnen. Toen die eenmaal stonden hebben we een echt english breakfast gebakken, al was dat voor de lunch. Dit was bij alle patrouilles uitstekend gelukt en iedereen heeft hun buikje vol gegeten. Helaas moesten toen wel de keukens weer afgebroken worden, maar dat gaat altijd een stuk sneller dan opbouwen. Daarna zijn we op het plein ren-je-rot-engeland-editie gaan spelen. Toen iedereen weer warm was konden we beginnen met een lekkere high tea en de Engelandpresentatie. Voor deze presentatie kwamen oud-padvindsters vertellen over hun ervaringen. Ook vertelde de leiding hoe dit Engelandkamp eruit gaat zien. De meiden zijn super enthousiast en hebben nu nog meer zin in Engeland dan ze al hadden!

8 januari 2022: nieuwjaarsgala werd gezellig broodje bakken en murderball
Vandaag stond eigenlijk een nieuwjaarsgala op het programma, maar vanwege het weer en de coronaregels zijn we broodjes gaan bakken en werd het meer een bijklets-opkomst. We hebben van te voren een zeiltje over de kampvuurkuil gehangen tegen de regen. Als eerste heeft de helft van de padvindsters hout gehakt en vuur gemaakt terwijl de andere helft het brooddeeg ging maken. Toen deeg klaar was en we een goed brandend vuur hadden zijn we in het bos ‘murderball’ gaan spelen. Bij dit spel moet je de bal in je eigen kring weten te krijgen door de bal af te pakken van de tegenstander, een soort rugby met een normale bal. Dit ging er hard en fanatiek aan toe. Zelfs Ruurd en Lars deden mee met de actie. Toen we uitgespeeld waren zijn we bij het kampvuur gaan zitten om het brood te bakken. De moeder van Ruurd kwam langs met puppy’s waarmee de meiden konden knuffelen, goede socialisatie voor de puppy’s en vooral veel fun voor de meiden. De broodjes waren goed geslaagd en het was een geslaagde opkomst.