Kampvuur en spandoeken (2008)

Zaterdag 11 oktober was ons programma eens niet ’s ochtends maar ’s avonds: lekker gezellig in het donker een kampvuur maken.

Eerst aan het werk…
Maar voor dat er spelletjes en toneelstukjes gedaan konden worden moest er eerst nog wat belangrijks gebeuren. Namelijk spandoeken maken voor de soep en broodjes verkoop op 15 november op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Want we willen in 2010 toch wel heel graag naar Engeland, maar om dat mogelijk te maken moeten we wel eerst wat geld bij elkaar verzamelen. Om te laten zien wat wij verkopen hebben we dus prachtige spandoeken gemaakt.
Dat ging niet heel erg snel, want wat moet je daar nou op zetten? De tekst moet niet te lang zijn want het moet natuurlijk wel leesbaar blijven, en met welke kleuren gaan we verven? Maar toen dat eenmaal allemaal bekend was ging het snel, en resultaat mag er zijn!

… en dan kampvuur
Na het serieuzere werk begon het kampvuur, lekker opwarmen, liedjes zingen en de tekst uitbeelden, het moordspel, chocolademelk drinken, marshmallows boven het vuur, omvallen met het ik-zie-een-beer-spel.
En dan nog vertellen over je uitvinding, een olielampschoorsteen? Ja, dat is een soort open haard maar dan met een olielamp in plaats van echt vuur, dat stinkt niet zo.
Ooit gehoord van een vuurbanaan? Dat is om bananenmoes mee te maken maar dan moet je wel even een dag wachten voordat je het kan op eten want anders is het nog te heet…

Kortom het was een gezellige opkomst.

Nieuwsgierig?
Iedereen die onze spandoeken in het echt wilde zien kon 15 november tussen 10 uur en 14 uur langskomen op het Raadhuisplein in Oosterbeek; daar waren ook kopjes heerlijke soep en lekkere broodjes. Mensen zonder honger konden hun lege flessen inleveren en hun oliebollenbestellingen doorgeven. De padvindsters gaan in 2010 van de opbrengst naar Engeland.