2023 Oosterbeek

Van 24 t/m 26 juli is ons zomerkamp. We gaan naar de toverschool van Hotsjitonia. Op deze pagina kun je lezen wat ze allemaal leren op die school! [Update woensdag 21:30]

Maandag 24 juli 2023
Vandaag was de eerste dag van het beverzomerkamp! De bevers hadden er enorm naar uitgekeken, en eindelijk was het zover.
Bij aankomst werden eerst de zes (!) nieuwe kinderen en drie nieuwe leiding geïnstalleerd.
Daarna klonk er spannende muziek, wat gebeurde daar? De leiding ging snel even kijken, en daar kwamen ineen vier heksen en tovenaars tevoorschijn. Ze nodigden de bevers uit om magie te komen leren op de toverschool, al gauw voelden de kinderen zich thuis in het magische lokaal. 
Met het eerste vak “betoverende brouwsels” van de heksjuf maakten de kindern flotsiesap, een brouwsel dat ze morgen nog nodig hebben. Er moest een draaikolk in, kikkersnot en het sap van magische stenen, die wel erg naar skittles roken.

Ook moest er een tikje op van de toverstaf van elk kind, maar die hadden ze nog niet… Hup, het bos in, en dan versieren met glitters, linten en dan klaar.
Toverdranken hadden ze nu wel onder de knie!
Met een spelletje heksendans leerden de kinderen vast een beetje vliegen, en toen was het al tijd voor het eten: wraps!
Het beste was natuurlijk de chocolademousse, zelfgemaakt door de moeder van Hessel.

Na het eten was het tijd voor plantenmagie. Eerst een potje plantenmemory in het klaslokaal, en daarna lekker naar buiten. De kinderen zochten blaadjes en met hamers timmerden ze mooie afdrukken op papier, elke keer weer een verrassing wat voor moois eruit kwam!
Tot slot brouwde de heks nog een muntthee, waar de kinderen erg van onder de indruk waren. Wat was het toen heerlijk bedtijd, en na het avondritueel, toen iedereen heerlijk in de slaapzak lag, hoorden de bevers nog een verhaaltje van de “boze heks” en gingen toen, naar dromenland…

Dinsdag 25 juli 2023
Na een heerlijke nacht, waarin alle tien de bevers goed geslapen hebben, ontwaakten de kinderen om half acht. Na een lekker ontbijt, begon het vak fabeldieren.
Onder leiding van de heks leerden de kinderen eigen dieren maken. Elk kind tekende een kop, een lijf en benen, en dan husselen maar! De kinderen kregen de gekste figuren, en schilderden dit in met een gek goedje. Hopelijk is het morgen opgedroogd en kan het 3D-kunstwerk mee naar huis.
Tussendoor even vrijetijd, een hocuspocusspelletje, waarbij de kinderen in dieren veranderden, en het was alweer tijd voor de lunch. Nu konden we lekker buiten eten!
Na het eten kwam de heks weer terug, en liet de kinderen in het magische klaslokaal zien hoe kleuren kunnen mengen, één potje borrelde zelfs over!

De heks speelde ook samen met de kinderen muntenroof in het bos, een superspannend spel. De bevers waren bloedfanatiek, en sommigen oefenden zelfs met tactieken. Anderen niet, die renden gewoon alsof hun leven ervan afhing. Allemaal waren ze dolblij met hun munten.
Ineens was daar de boze tovenaar, die de diploma’s van de kinderen had gestolen! De kinderen moesten in het bos op zoek naar goede energie, om de tovenaar te verslaan. Daar ontmoetten ze een heks met een spinnenweb, een tovenaar met een magisch kistje en een toverprofessor met een wel heel magisch drankje.

Uiteindelijk kwamen de bevers terug bij het gebouw, en daar stond de boze tovenaar weer!
Gelukkig hadden de kinderen voldoende positieve energie verzameld om hem te verslaan.
Even ontspannen buiten, en wat kunnen de bevers heerlijk samen spelen. Ze overleggen, zijn vriendelijk naar elkaar, stoeien en bouwen hutten.
Ondertussen werden de picknicktafels buiten afgedekt met folie – waar zou dat voor zijn? Dat werd al snel duidelijk, tafelfriet!
De dag hebben we afgesloten met een kampvuur, Silvan trakteerde nog marshmallows. Moe en voldaan, naar bed!

Woensdag 26 juli 2023
Vanochtend zijn de bevers wakker geworden op alweer de laatste dag van het zomerkamp.
Na het opstaanritueel en ontbijten stond het tovervak zwerkbal op het programma. Een spannend balspel waar de kinderen een bezem voor nodig hadden. Maar die hadden ze natuurlijk nog niet, dus hebben we die zelf gemaakt. Even wat kleine takken zoeken in het bos, bezemsteel ertussen, versieren en vastknopen met ijzerdraad. Voordat we het spel konden spelen moesten we even binnen wat doen vanwege de regen. Dus dan maar even in het toverlokaal een spelletje ’tovenaar zegt’. Net als ‘juf zegt’ maar dan magisch. Wie het langst de juiste commando’s na kan doen, wint. Daarna snel met de bezems naar buiten voor het spel.

Na het spel hebben we lekker een appeltje gegeten en even vrije tijd gehad. Daarna was het alweer tijd voor het laatste tovervak van het kamp: voorspellende visioenen. Super belangrijk om te beheersen als tovenaar in wording. We speelden dat in de vorm van een casino met kleine kansspelletjes. Kun je voorspellen of de volgende kaart hoger of lager wordt, of weet jij in welk bekertje de bal zit nadat ze allemaal door elkaar zijn gehusseld, dan krijg je een punt op je persoonlijke stempelkaart. De levende fruitmachine aan het eind was ook leuk. Er kwamen steeds 3 stukken fruit uit de tas, zijn ze alledrie hetzelfde, dan krijg je een punt!

Toen was het alweer tijd om te gaan lunchen en om alle gemaakte werkjes van het kamp te verzamelen. Tekeningen, fabeldieren, toverstokken, heksenbezems en plantenstempels werden bij elkaar gezocht.
Om het kamp af te ronden vond in aanwezigheid van de ouders nog een diplomauitreiking plaats. Iedere bever kreeg een eigen toverdiploma én een ‘ik heb gelogeerd bij de bevers’-badge. Want dat is ze allemaal gelukt (en zelfs alle kinderen 2 nachtjes!). Snel alle spullen opruimen en naar huis.
Wat hebben we een super kamp gehad! De leiding heeft ook alles weer opgeruimd en gaat zo lekker douchen en naar bed. Fijne zomervakantie en tot de eerstvolgende opkomst!