2015 Op Avontuur in het Wilde Westen

2015-06 beverkamp 04Zaterdag 13 en 14 juni staat in het teken van het beverkamp. Het thema voor dit jaar is: Op avontuur in het Wilde Westen.

2015-06 beverkamp 01Op 13 juni komen de bevers aan in de Herberg van Reservaat de Gebrok-en Tipi. De bevers – of eigenlijk de cowboys en indianen – leggen samen met papa of mama het bedje klaar.
Hierna openen de bevers het kamp met het beverlied en gaan we samen met de leiding naar de Herberg om de dorpsregels te bespreken.

Opeens horen we geluid uit het bos… Er verschijnt een cowboy Sheriff met een koffer. Het is cowboy Sheriff Henk en zijn koffer gaat niet open.

De bevers ontmoeten daarna Bakker Bettie. Ze wou brooddeeg maken maar door een ongelukje is het mineraalwater opgedroogd. Ze vraagt aan de bevers om mineraalwater te halen bij de beek. De bevers gaan op zoek naar mineraalwater en maken gelijk een leuke groepsfoto.

2015-06 beverkamp 02Tijdens de zoektocht naar water horen de bevers geschreeuw om hulp. De bevers vinden indiaan Moentje. Zij zit vast in haar tipi. De bevers helpen haar uit de tipi en Moentje leert de kinderen hoe je jezelf uit de knoop kunt halen middels ‘Indiaantje uit de knoop’. Als dank voor de hulp krijgen de kinderen kant en klaren deeg van Moentje en ontdekt Moentje dat er iets raars aan haar dromervanger vast zit… Het is deel van de code om de koffer hopelijk open te krijgen! Samen met Moentje gaan de bevers terug naar Bakker Bettie en bakken daar samen lekkere broodjes.

Bakker Bettie is zo blij met het brood dat zij met hulp van Moentje het avondmaal wil maken. Als Bettie kijkt in haar receptenboek valt er iets raars uit. Het is nog een deel van de code! Hierna mogen de bevers lekker spelen terwijl Moentje en Bettie eten koken.

De kinderen krijgen Cowboykoeken als avondeten. Lekker.

Na het eten en de afwas vindt Cowboy Sheriff Henk ineens Appelstroop. Oh oh, er zit een gat in de boodschappentas, alle ontbijtspullen zijn weg!

Samen met de leiding gaan de bevers op zoek naar alle boodschappen. Kijk eens hoe goed de kinderen de boodschappen kunnen tillen.

Bij terugkomst is de Saloon open, hebben de kinderen nog een deel van de code gevonden en drinken en eten de bevers ‘bier en patat’. Hierna gaan alle bevers naar bed.

Zondag 14 juni leren we eerst line-dance en we vinden in het brood nog één code.

2015-06 beverkamp 03Na het ontbijt en de afwas leren de kinderen dromenvangers maken. Een moeilijke klus maar wel erg gezellig met Madam.  Tijdens deze activiteit vinden de we de laatste code. Nu maar eens kijken wat in de koffer van Cowboy Sheriff Henk zit…

Het zijn Sheriffsterren voor alle bevers. Hiermee zijn de bevers nu officieel hulpsheriff van Reservaat de Gebrok-en Tipi. Na dit moment is het tijd om naar huis te gaan. De leiding en de bewoners van Reservaat de Gebrok-en Tipi hopen dat alle bevers een leuke tijd hebben gehad tijdens dit weekend.