Vossenjacht (2006)

Op 1 april 2006 was het niet de beverleiding die de opkomst organiseerde maar de padvindsterleiding vond het een leuk idee om een keer een opkomst te organiseren.
Niet alleen de padvindsterleiding werd ingeschakeld maar ook de ouders waren deze keer de klos want…. we hadden een vossenjacht.
En nee, dat is niet schieten op onschuldige diertjes maar dat is dat er ouders en padvindsters (is de oudere groep van scouting) verkleed door het dorp gaan lopen. De bevers moeten ze dan gaan zoeken en vertellen wat ze zijn. en ja dat was soms toch nog moeilijk.

2006_04_bevers_vossenjacht

We verzamelden ’s ochtends bij het Raadhuisplein. Daarna gingen de ouders die meededen als vos zichverkleden en gingen de bevers openen en werden er groepjes gevormd.
Nadat er uitgelegd was wat een vossenjacht nou eigenlijk was en wat we moesten doen, gingen we op weg. Er was een driehoek van straten waartussen je mocht lopen en tot waar de vossen mochten komen.
Iedereen ging ijverig op pad. Uitgelaten zochten de bevers in alle gaten in hoeken en ze kwamen de raarste figuren tegen. Zo waren er twee tutjes en twee vissers die niet op vissen maar op hekken gingen vissen, er waren slaapwandelaars en straatmuzikanten en het was een dolle boel. Ook kwamen er heel veel beroepen langs. Zo was er een plantsoenendienst, een verkeersregelaar en een brandweermedewerker.

In het begin ging het zoeken heel gemakkelijk. Iedereen had al snel veel vossen gevonden. Tussendoor was er ook nog een pauze waarin iedereen wat te drinken kreeg en een koekje. Laat dat nou precies de plek zijn waar de detective zat die van iedereen de vingerafdruk ging controleren.
Jammer genoeg begon het te regenen. Iedereen ging even schuilen onder de paraplu maar dat duurde de bevers toch echt te lang. Ze wilden weer verder zoeken! Dus gingen we maar weer rustig verder met het zoeken naar de vossen in de regen, wat overigens de pret niet bedierf.

Na de pauze werd het vinden van de vossen toch wel erg lastig. Waar waren die laatste vossen nou gebleven? Ze waren wel erg goed verstopt.
Toen het 12 uur was gingen alle groepjes maar weer terug naar het Raadhuisplein. Sommigen hadden alle vossen gevonden en sommigen hadden jammer genoeg minder geluk. Maar dat maakte niet uit wat het was toch een geslaagde opkomst!