Puinopkomst … (14.04.07)

— bij stralend weer kliederen met water en hobbyverf —

Zaterdag 14 april 2007 hielden we een ‘’puinopkomst’’. Het zou prachtig weer worden, iedereen moest oude kleren aantrekken, die vies en nat mochten worden, en het beloofde een geweldige “puinhoop” te worden.

Toen de Bevers ’s ochtends aankwamen (in T-shirtjes weer!), zagen zij emmers water en schoteltjes hobbyverf staan. Wat zouden we daar nu mee gaan doen? Dit bleef nog even een verrassing…

2007_04_bevers_puinopkomstMeidengroep
We gingen in twee groepen spelletjes doen en begonnen direct na een tikspel. De leiding vroeg de kinderen om zelf twee groepen maken, elk van acht bevers. Hoewel de meiden allemaal in één groepje kropen, waren er toch wat jongens bereid bij de meiden in de groep te gaan (we hebben namelijk jaarlijks veel meer jongens dan meisjes!).
De groepjes begonnen met een estafetterace-met-rietjes. Wat was hier nu de bedoeling van? Alle kinderen hadden hun eigen rietje en zogen één voor één water door het rietje in de mond, renden daarmee naar de overkant en moesten vervolgens het water uit het rietje de bak in laten stromen.
Toen alle kinderen van het groepje waren geweest, hielden we de bakken omhoog om te kijken waar meer water inzat. De eer was voor de ‘’meidengroep’’.

Nat of droog?
Het volgende spel heette het ‘’nat-of-droog-spel’’ en dat klonk al spannender… Zittend in een rij, moest je van achter naar voren een beker water, boven je hoofd, doorgeven naar voren. Je mocht daarbij wel achterom kijken om te zien wanneer het water eraan kwam. Je moest alleen zorgen dat je je handen boven je hoofd hield. Om te zorgen dat je niet nat werd én om geen water te verliezen, moest het bekertje dus erg voorzichtig worden doorgegeven… maar toch moest je proberen om sneller dan het andere groepje te zijn… Erg moeilijk dus! Zodra het pannetje van een groepje vol zat, was er een winnaar. De leiding verwachtte bij dit spel een natte kliederboel, maar het tegendeel was waar: alle kinderen bleven droog! Wat een zorgvuldige Bevers hebben we toch!

Vies worden!
Na de drinkpauze (waarin we lekkere ijsjes van de jarige Floris kregen), werd het tijd de kleren hun schoonheid te ontnemen… We gingen de hobbyverf testen op de binnenkant van de voordeur van het clubhuis en dat ging in een paar stappen. Eerst moest je een kleur kiezen. Dan moest je een hand kiezen waarmee je de afdruk wilde maken; de vinger van je andere hand moest je gebruiken om de verf van het schoteltje te nemen. Met de verf aan de vinger, smeerde je vervolgens je gekozen hand in. Tot slot koos je hoe je de afdruk wilde hebben… Recht? Scheef? Of misschien wel op de kop? Als je dit bepaald had, mocht je de afdruk maken die je met je andere hand nog even stevig aan moest drukken.
Ondertussen verveelde het andere groepje zich ook niet… Zij moesten, in kruippositie, proberen een snoepje te happen die héél laag aan een draadje hing. Natuurlijk mocht alleen de mond hiervoor worden gebruikt.

We hadden vandaag eigenlijk een Vossenjacht zullen houden (een tocht in het dorp waarin we op zoek moesten naar typetjes als clowns en zo) maar die ging door omstandigheden niet door. Deze “puinopkomst” was een vrolijke, kliederboel-achtige vervanger, waarvoor we het heerlijke zonnetje willen bedanken!