Opkomsten bevers (2023-2024)

18 november 2023: beverconcert
Het was een mega spannende ochtend voor de bevers. Bij aankomst op Trappershof mochten zij namelijk twee concertkaartjes weggeven voor een wel heel bijzonder optreden, namelijk dat van onszelf! Om goed voorbereid te zijn op ons eigen beverconcert, zijn we meteen van start gegaan, en wel met instrumententikkertje. 
Daarna gingen we naar binnen waar we in de kring verschillende opwarmingsoefeningen deden. Eerst met klappen op de maat, toen kwam er een onzichtbare instrumentenkoffer die we mochten uitpakken om alle instrumenten uit te testen. Ook kwam er een échte gitaar uit de koffer! Waar we ons eerste liedje mee zijn gaan spelen. Maar, goed opletten, want na elke keer veranderde er een stukje in het liedje. Gingen we nou met een kameel door de woestijn of met een vliegtuig door de lucht? De kinderen mochten aan de hand van plaatjes de volgorde aangeven en elke keer het juiste plaatje verwisselen met een nieuwe. Na nog wat oefenen met harder en zachter zingen, was het even tijd voor het échte oefenen.
Het liedje gaat over kabouter Knip. Dat is een hele bijzondere kabouter, met maar vijf haren. Als hij ’s morgens voor de spiegel staat kamt hij ook precies vijf keer door zijn haar. Hij is er best tevreden mee, maar ineens krijgt hij een idee! Niet vijf haren, maar vier, dat is hip. Én knip! De grote schaar wordt steeds doorgegeven, want nu de kabouter vier haren heeft krijgt hij opnieuw een idee. En zo knipt de kabouter al zijn haren af, tot hij er nul overhoudt. Dan pakt hij zijn muts, zet hem op en is het liedje afgelopen. 
En voor ons is het tijd voor een knutselopdracht. Want, écht muzikanten hebben natuurlijk een écht instrument. Van wc-rolletjes en papier hebben we mooie schudkokers versierd om tijdens het optreden  te gebruiken. Nog even een limo-pauze terwijl de leiding druk het lokaal verbouwde en versierde, en toen was het tijd om een laatste repetitie te doen. Naast het kabouter Knip-lied oefenen we ook nog een liedje over een orkest dat hele mooie muziek maakt, met stampen, tikken en natuurlijk schudden met onze zelfgemaakte kokers!
En dan is het grote moment aangebroken! Alle concertbezoekers kwamen binnen en namen plaats. De muzikanten stonden gespannen op het podium, klaar voor het concert. Het was een erg geslaagd optreden en een super ochtend. De opname van het optreden kun je bekijken op onze Instagram. Bekijk die vooral, dan kun je nog even nagenieten 🙂

11 november 2023: ridders en kastelen
Vanochtend kwamen bij de bevers een echte ridder en jonkvrouw langs! Ze hadden onze hulp nodig om hun kasteel weer op te bouwen. De hele opkomst lang hebben we hard gewerkt om een prachtig kasteel neer te zetten. Eerst hebben we allemaal ons eigen glas-in-lood raampje gemaakt voor in het kasteel. Na dat harde knutselen en lamineren zijn we buiten een heel stoer ridderspel gaan doen. Na al dat rennen, tikken en munten stelen was het tijd voor limo-pauze. Daarna zijn we snel gaan kijken hoe het kasteel erbij lag. Hij was nog wel wat saai, dus hebben we nog een mooie vlaggenslinger gemaakt om in het kasteel op te hangen. Mooie nieuwe aanwinst voor het lokaal! Al met al een hele gezellige opkomst.

14 oktober 2024: Italië
Op 14 oktober reisden we af naar het zonnige Italië! Nadat we onze leukste Italiëverhalen aan elkaar hadden verteld begonnen we met Italiaanse laars-tikkertje. Als je getikt bent leg je met grote laarzen aan een ingewikkeld parcours af. Ben je klaar, dan mag je weer meedoen! Daarna gingen we lekker naar binnen om mooie kunst te maken. Een wit papiertje is wel een beetje saai om boven het bed te hangen, dus daar moest wat aan gebeuren! En hoe maak je kunst op z’n Italiaans? Met pasta natuurlijk! Lekker kliederen met lijm en er komen prachtige kunstwerkjes uit. Na de limopauze deden we nog even een renspelletje om de energie eruit te krijgen. Twee teams, team tomaat en team citroen. De opdracht: vind zo snel mogelijk alle citroenen of tomaten (ballenbakballen) van je eigen team en breng ze naar de bak. En toen kwam het allerleukste van de ochtend! Pizzabroodjes maken! Eerst even proeven wat je lekker vindt om op je pizza te doen. Wordt het salami, mozzarella of durf je het ook aan om er olijfjes op te doen? Lekker veel tomatensaus en kaas, oprollen en in het vuur! Het was heerlijk en we hebben een gezellige ochtend gehad.