Opkomsten bevers (2018-2019)

Een kort verslag van enkele opkomsten in de tweede helft van het seizoen. In het fotoalbum staan al onze foto’s van 2018-2019.

19 januari: Boïs
Vandaag was de introductie van Boïs de bever. We hebben onder andere mooie houtjes gemaakt met Boïs erop.

16 februari: schatten en piraten
Tijdens het maken van onze eigen schatkaart kwamen we een piraat tegen. Hij had een cadeau voor ons, maar die kregen we alleen als we eerst een opdracht deden. Ook was Pepijn jarig.

13 april: Grufalo
De grufalo kwam vandaag op bezoek. We hebben een lange tocht gelopen op zoek naar allerlei ingrediënten om onze eigen grufalo staart te maken.

4 mei: maffia
Die Italiaanse maffia was vandaag in Oosterbeek neergestreken en we moesten hem helpen zoeken naar de machtige telefoon. Alleen toen we alle chips en de telefoon hadden gevonden renden de maffiaman er mee weg. Hij had onze vlag ook gestolen, maar gelukkig wilde hij de vlag ruilen tegen de hoed.

25 mei: professorproefjes
Vandaag werden we echte professoren! Door middel van allerlei proefjes hebben we de krachten van de natuur ontdekt.

22 en 23 juni: zomerkamp
De grote dag is aangebroken: het zomerkamp! Nadat we rustig waren begonnen, kwam op eens de oma van het bos tevoorschijn. Oma vertelde dat ze op zoek was naar haar achterkleinkinderen Hans, Grietje en Roodkapje. Na een speurtocht kwamen we alleen de mand van Roodkapje tegen, maar gelukkig zaten er wel hele lekkere koekjes in. Na de lange speurtocht hebben we lekker even vrij gespeeld, wat voor de leiding ook heel zwaar is ;). Toen was het al weer tijd voor een overheerlijk avondmaal. Oma had heerlijk gekookt en iedereen heeft lekker gesmuld. Nadat een lekker warm kampvuurtje aangemaakt was en lekker opgewarmd waren, zijn we een film gaan kijken. ‘Big foot’ was soms een beetje spannend, maar vooral erg grappig. Toen was het alweer bedtijd. De leiding heeft nog een lekker potje bingo gespeeld, maar deed daarna ook snel de oogjes toe. De volgende morgen kwamen Oma heerlijke wentelteefjes voor ons bakken. Na de heerlijke wentelteefjes hebben we nog een mooie dam gebouwd, want het was heerlijk weer.

29 juni: water
Vandaag was de wateropkomst. We hebben lekker gespeeld met water. Zo hebben we waterballonen overgegooid, een estafette gedaan en ‘Meneer Vis, hoe laat is het?’. Daarna hebben we nog lekker de kieltje opgezocht bij de beekjes. Helaas was dit ook de laatste opkomst voor Mattie. We gaan hem missen!