Installatie (21.01.06)

“WIJ ZIJN DE BEVERS EN DAT KUN JE OOK WEL ZIEN”
Zaterdag 21 januari 2006 was een bijzondere dag voor de jongste leden van Scouting OPV-Schoonoord. Zij zijn die dag feestelijk geïnstalleerd als Bever.

2006_01_bevers_installatie01Een installatie is een echte plechtigheid, ook als je tussen de 5 en 7 jaar bent, en daarom zijn alle officiële themafiguren uit het beverspel uitgenodigd om langs te komen in “Hotsjietonia” (het huis waarin de Bevers hun spel spelen): Lange Doener (Ruben Alkema), Juffrouw Pompedomp (Nine Peters), Frederika Scheuremaar (Chantal van Kempen) en Hippe Springveer (Selma Maussart).

Ons Hotsjietonia is in werkelijkheid Trappershof. Daar zijn die zaterdag om tien uur 21 kinderen, een dertigtal ouders en een aantal broertjes en zusjes aanwezig. Lange Doener en Frederika houden eerst een informatie-uurtje met de ouders. Iedereen is er nu goed van op de hoogte van wat wij bij Scouting en bij de Bevers zoal doen. Ondertussen zijn Pompedomp en Hippe bij de Bevers. Ze openen met een liedje bij de Bevervlag en doen daarna een tikspel in het bos. De kinderen zijn duidelijk drukker dan anders, het gebeurt niet elke week dat ze geïnstalleerd worden!

2006_01_bevers_installatie02Als de voorlichting klaar is, gaat iedereen naar binnen voor de installatie. We hebben op dit moment 21 Bevers, waarvan er maar liefst 13 geïnstalleerd moeten worden. Zij mogen, voor deze ene keer, óp de tafel plaatsnemen. De oudere bevers en de nieuwe kinderen die eerst nog een paar zaterdagen mogen komen kijken, maken samen met Frederika Scheuremaar een heleboel papiersnippers.
Daarna gaan de te installeren Bevers om de beurt op een schommel zitten. Terwijl ze heen en weer schommelen, gooien de andere Bevers de papiersnippers over hen heen. Sommige kinderen vinden dat schommelen in de snippers best spannend, terwijl er ook nog eens vele ogen op je gericht zijn. Maar iedereen durft het!
Zodra de Bever van de schommel afspringt, staat Lange Doener klaar om hem of haar de scoutingdas om te doen en de pet op te zetten. Vervolgens krijgt de Bever ook nog een certificaat met als tekst: “Vandaag, 21 januari 2006, is …… geïnstalleerd als BEVER bij OPV-SCHOONOORD” en wordt hij op de foto gezet. Vanaf nu mogen ze zich échte Bever noemen!
Tot slot houden we nog een papiersnippergevecht, want de scheurende bevers hadden erg hun best gedaan door héél veel snippers te gooien en te verspreiden.

Tegen half twaalf is de installatie afgelopen. Het is tijd om bij de vlag te verzamelen voor de sluiting. Omdat het vandaag een speciale ochtend is, mogen alle ouders meedoen in de kring met het sluitingslied: “Wij zijn de Bevers en dat kun je ook wel zien!”