Berends Beverpad en bezoek aan de Emmagroep (2016)

Verslag van twee leuke opkomsten in oktober:

Berends Beverpad (08.10.16)

Wij zijn na onze gebruikelijke opening en tikspel, heerlijk op pad gegaan in de voetsporen van Berend Bever. Helaas kon hij er zelf niet bij zijn, hij is op vakantie. Maar hij had wel een paar opdrachten voor onze Bevers, o.a. het spel Ren-je-rot, en verschillende foto-momenten waarbij de Bevers lief, met een gek gezicht en heel vrolijk op de foto mochten. Ook de groepsfoto was een opdracht. Onderweg nog heerlijk even wat gedronken. Een van de Bevers die binnenkort jarig is, trakteerde, nadat er natuurlijk luidkeels was gezongen.
Terug op Hof, was er nog heel even tijd voor vrij spel, waarna wij op gebruikelijke wijze weer hebben afgesloten.

Op bezoek bij de Emmagroep (15.10.16)

Wij zijn met de Bevers op bezoek geweest in Renkum, bij scouting Emmagroep, in de bossen vlakbij ONO (Oranje Nassau Oord).
Na de ontmoeting aldaar, hebben we gezamenlijk geopend. Het openingslied is hetzelfde als dat van ons, maar wij gebruiken er wat meer bewegingen bij, wat wel wat verwarring opleverde.
Hierna hebben we diverse tikspelletjes gedaan zoals slingertikkertje (wat wij ook kennen) en bloemkooltikkertje (was nieuw voor ons). Hierna is de volledige groep in drieën gesplitst en hebben we een drietal dingen gedaan.

  1. Hutten bouwen met touw en lakens (en takken)
  2. Estafette race met een bal, krukjes en pionnen
  3. Ballenregen (voor ons een geheel nieuw spel, maar wel leuk).

Elk onderdeel werd +/- een kwartier gespeeld waarna er gerouleerd werd.
Na twee spellen was er tijd voor pauze met limonade en eierkoek.
Daarna werd de derde ronde nog gespeeld.
En toen was het helaas al tijd om af te sluiten. Ook hier was er wat verwarring door de twee wijzes waarop dit gedaan wordt. Nog even afscheid nemen, en terug naar de parkeerplaats om je weer te herenigen met je ouder(s).
Er is al een voorlopige afspraak gemaakt voor van het voorjaar voor weer een ontmoeting en dan mogen we de Emmagroep bij ons begroeten.