Belangrijke informatie van 6 mei 2020

Helaas ging er afgelopen zaterdag 2 mei een aantal dingen niet goed. We hebben hiervoor een waarschuwing gekregen van de gemeente. Daarom is 6 mei opnieuw een e-mail gestuurd aan alle ouders:

In deze mail informeren wij u uitgebreid over aangescherpte maatregelen n.a.v. een waarschuwing vanuit de Gemeente Renkum. 

Vorig weekend zijn de eerste Scoutingopkomsten weer begonnen. De jongenswelpen, de padvindsters en verkenners hebben al mogen genieten van hetgeen ze gemist hebben: lekker buiten Scouting beleven.
Komende zaterdag zullen ook de andere speltakken beginnen en kunnen alle scouts van onze groep weer genieten van de opkomsten. We zijn erg blij dat we dit op en korte termijn hebben kunnen regelen met de gemeente en onze vrijwilligers. 

Al eerder bent u door de leiding van uw kind geïnformeerd over de maatregelen die wij, Scouting Nederland en de gemeente hebben genomen. Ook informatie over de opkomsten is in uw bezit. Mocht dit nog niet zijn gebeurd, dan zal de leiding dit vóór de start van de eerste opkomst met u delen. 

Spannende dag
Afgelopen zaterdag (2 mei) was een spannende dag. Hoe gaat anderhalve-meter-Scouting in z’n werk? Wat lukt en waar lopen we tegen aan? In grote lijnen kunnen we aangegeven dat de opkomsten erg goed zijn verlopen en dat we trots zijn op onze leidingteams die leuke, uitdagende en veilige programma’s hebben gemaakt en natuurlijk gaan maken. 
Ook werden we afgelopen zaterdag gecontroleerd door de handhavers van de gemeente. Zij waren over de opkomst en de maatregelen die we daar hebben genomen zeer tevreden. Helaas ontvingen wij vandaag (6 mei) van de gemeente minder fijn nieuws, dat we graag met u delen. 

Brengen en halen
De handhavers constateerden dat het erg druk was bij de gebouwen. Zij gaven aan dat ouders zich niet of nauwelijks aan de geldende regels hielden. We hebben daarover een waarschuwing ontvangen. Dat betekent ook dat wij aanpassingen moeten doen aan het brengen en halen van de kinderen. Mocht het komende zaterdag weer verkeerd gaan, dan riskeren wij een flinke boete en een verbod om de opkomsten door te laten gaan. Iets wat we zeker niet willen! 

Daarom verzoeken wij u om de volgende maatregelen te respecteren en uit te voeren: 

 • De gebouwen, speelterrein en pleinen zijn niet voor u toegankelijk. 
 • Laat, wanneer mogelijk, uw kind zelfstandig naar Scouting gaan. Lopend of met de fiets zijn de gebouwen goed te bereiken. Wanneer uw kind alleen naar Scouting gaat is het niet de bedoeling dat er voor en na de opkomst rondgehangen wordt bij de gebouwen. Jeugdleden gaan dus direct naar huis, zo veel mogelijk alleen!
 • Wij begrijpen dat een groot deel van onze jeugdleden niet alleen naar de opkomst kan gaan. Brengt en haalt u uw kind? Kom dan zoveel mogelijk lopend of met de fiets. Zet uw kind af en vertrek weer. Komt u uw kind ophalen? Blijf op gepaste afstand wachten (zie verder in deze mail)  en houdt altijd 1,5 meter afstand tot andere ouders. Kom niet te vroeg en blijf niet onnodig hangen. 
 • Brengt u uw kind met de auto? Maak dan gebruik van de daarvoor bestemde parkeerplekken. Zet uw kind af en ga weer huiswaarts. Komt u uw kind ophalen? Blijf op gepaste afstand wachten in uw auto. Kom niet te vroeg en blijf niet onnodig hangen.
 • Volg instructies van de leiding altijd op. Zij zijn door ons geïnformeerd over de juiste handelingen rondom brengen en ophalen.
 • Houdt altijd 1,5 meter afstand tussen volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder! 

Gepaste afstand bij brengen en ophalen bij de gebouwen
Om er voor te zorgen dat het niet te druk wordt bij de gebouwen hebben we de volgende gepaste afstand ingesteld:

 • Trappershof (bevers)
  U moet gebruik maken van het parkeerplaatsje bij het gebouw. Daar zet u uw kind af. Hij/zij kan dan naar het plein toe lopen. Ook fietsen kunnen op deze parkeerplaats geparkeerd worden. U wacht hier ook weer aan het einde van de opkomst. 
 • Beukelaar (havelihorde en padvindsters)
  U zet uw kind af op het parkeerplaatsje bij hovenier Lensen. Zij kan dan naar het plein toe lopen.  U wacht op deze parkeerplaats ook weer aan het einde van de opkomst. Fietsen van de kinderen kunnen zoals altijd aan de zijkant van het gebouw geplaatst worden. 
 • Trappershorst (RSA, verkenners en wolvenhorde)
  U zet uw kind af op de parkeerplaatsen aan de Sportlaan. Hij/zij kan dan naar het plein toe lopen of fietsen. U wacht op deze parkeerplaats ook weer aan het einde van de opkomst. 

We snappen dat dit weer even wennen is, maar voor de veiligheid van ons allemaal zijn dit noodzakelijke maatregelen. We gaan er vanuit dat u hieraan uw medewerking verleent. 
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met het bestuur. Hugo Jager, de groepsbegeleider, staat uw graag te woord. Hij is te bereiken via hugo@opv-schoonoord.nl of via 06-53923395. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting OPV-Schoonoord