Bericht over het coronavirus (COVID-19)

Uit de oude doos
Ondertussen houden we de moed er in. Van elke dag dat we geen normale opkomst hebben proberen we een foto te plaatsen (ook op facebook en instagram)

======================

Update 5 februari 2021

Begin februari 2021 zijn de coronamaatregelen voor Scouting versoepeld (zie ook www.scouting.nl). Dit geeft jongeren tot 18 jaar de ruimte om vanaf nu het Scoutingspel weer fysiek met elkaar te spelen. Dit moet natuurlijk gebeuren binnen de strikte richtlijnen die door de regering en de RIVM zijn uitgevaardigd. Deze richtlijnen zijn deze week uitgewerkt door Scouting Nederland naar richtlijnen voor Scoutinggroepen.

We gaan weer beginnen
Aan de hand van deze richtlijnen zijn wij van plan binnenkort weer fysieke opkomsten te houden in onze 3 clubhuizen in Oosterbeek. De speltakken bepalen zelf wanneer die eerste fysieke opkomst zal zijn. Houd de informatie van de leiding dus goed in de gaten!

Veilig spelen
Veilig spelen blijft erg belangrijk. Daarom zijn er vanuit Scouting Nederland, de overheid en de gemeente enkele richtlijnen opgesteld. De belangrijkste punten in die richtlijnen zijn:

  • Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar (bevers t/m explorers) kunnen weer plaatsvinden. We zullen vooral spelen in de buitenlucht, maar waar nodig mogen we ook gebruik maken van de gebouwen.
  • Onder de 18 hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 18+ houdt altijd afstand van elkaar.
  • Leiding van bevers en welpen hoeven geen afstand te houden naar de jeugdleden. Leiding en begeleiding van scouts en explorers houden wel afstand tot de jeugdleden.
  • Geen fysieke bijeenkomsten en activiteiten voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder.
  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.
  • Geen overnachtingen, groeps- en regio-activiteiten en evenementen.
  • Heb je een van de volgende symptomen (ook in milde vorm): (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts? Blijf dan thuis en ziek uit. Is er iemand in het gezin met koorts? Dan blijf je ook thuis. Dit geldt ook als er iemand in het gezin positief is getest op Corona.
  • Ga zoveel mogelijk voor de opkomst thuis naar het toilet.
  • Laat uw kind zo veel mogelijk alleen naar de opkomst gaan. Brengt u uw kind? Zet hem/haar dan af en ga weer huiswaarts. Voor ophalen geldt: kom niet te vroeg en blijf niet hangen na de opkomst. Maak gebruik van de Kiss & Ride plek aan begin van de toegangswegen.
  • Natuurlijk hebben we aandacht voor handen wassen en schone toiletten e.d.

Gezond verstand gebruiken
Voor al deze punten geldt bovendien: laten we ons gezond verstand gebruiken en zoek de grenzen van de regels niet op. Alle leidingteams zijn op de hoogte van de afspraken en regels.

Twijfel? Neem contact op!
Mocht u nog vragen hebben over de maatregelen of twijfelt u of het verstandig is om uw kind naar Scouting te laten gaan? Neem dan vooral contact op met de eigen leiding. Contact met het bestuur kan ook, Hugo Jager (groepsbegeleider) is bereikbaar via hugo@opv-schoonoord.nl of via 06-53923395.
We respecteren uw keuze om uw kind eventueel niet naar de opkomsten te laten gaan. We leven nog steeds in een spannende tijd en u moet vooral doen wat goed voelt.