Bericht over het coronavirus (COVID-19)

Uit de oude doos
Ondertussen houden we de moed er in. Van elke dag dat we geen opkomst hebben proberen we een foto te plaatsen (ook op facebook en instagram)

======================

Wij houden de situatie wat betreft het coronavirus nauwlettend in de gaten.

 
Berichten tot nu toe:
  • 25 maart: onze opkomsten vervallen t/m 31 mei
  • 22 maart: onze opkomsten vervallen tot en met 5 april (in aansluiting op de maatregel voor de scholen)
  • 21 maart: we plaatsen 1 oude foto per dag op internet, facebook en instagram
  • 14 maart: iScouting
  • 12 maart: opkomsten afgelast
  • 05 maart: we volgen de richtlijnen
 
Meer informatie
Algemene hygiënemaatregelen
  • regelmatig handen wassen met water en zeep;
  • hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog of papieren zakdoekjes;
  • bij verkoudheid of erger thuis blijven;
  • geen handen schudden.

======================

We houden ons aan de nieuwe maatregelen (25 maart 2020)
Scouting Nederland heeft het advies aangescherpt wat betreft scoutingactiviteiten in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten, activiteiten en kampen tot en met 31 mei niet door te laten gaan.
Wij volgen dit advies. Dat betekent dat ALLE scoutingactiviteiten (opkomsten, kampen, klussen etc,) die tot en met 31 mei gepland stonden NIET doorgaan.
Vanzelfsprekend blijven we de berichtgeving in de gaten houden! 

======================

Net als de scholen (22 maart 2020)
Net als de scholen blijven ook wij tot en met 5 april “gesloten”. Vanzelfsprekend kun je altijd terecht op onze iScoutingpagina!

======================

iScouting! (14 maart 2020)
Omdat de gebruikelijke opkomsten tot in ieder geval 31 maart niet doorgaan hebben we  iScouting! Een spel dat jullie, alleen of samen met vrienden/vriendinnen kan spelen, zodat je toch nog leuk bezig kunnen zijn met scouting.

Het werkt als volgt:
Iedere zaterdag om 10:00 zetten we nieuwe opdrachten op deze, speciaal voor dit spel gemaakte website gezet. Wanneer je een opdracht af hebt, stuur je het antwoord, de foto of de video via e-mail naar opviscouting@gmail.com met als onderwerp [speltak] [#opdrachtnummer] [naam van de opdracht]. Dus bijvoorbeeld: Padvindsters #1 SweetScouting. Vergeet ook vooral niet je naam erbij te zetten. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
Heel veel plezier, de leiding kijkt uit naar de mails!

======================

Bericht (12 maart 2020)
Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van Scoutinggroepen in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. 
In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij als vereniging onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Wij volgen het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten die tot 31 maart gepland stonden NIET doorgaan. Dit geldt voor zowel de opkomsten van de jeugdleden als van de Stam en Stes. Activiteiten van vrijwilligers worden, waar nodig, afgelast. Hierover ontvangen de vrijwilligers via de gebruikelijke kanalen informatie.
Onze NLDoet-actie van komende zaterdag gaat ook niet door. We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die na 31 maart volgen.

======================

Bericht (5 maart 2020)
Op 5 maart 2020 is onderstaande brief door de teamleiders gestuurd aan alle ouders van onze jeugdleden.
Ondertussen hopen we dat iedereen de aanbevolen hygiënemaatregelen in acht wil nemen. 
 
Beste ouders,
 
Ook binnen de OPV-Schoonoord en Scouting Nederland is er aandacht voor de ontwikkelingen rond het corona-virus. Wij volgen hierin het advies van de RIVM. De scoutingopkomsten gaan dan ook het komend weekend gewoon door.
Wij vragen u uw kind thuis te houden als het zich grieperig voelt. Mochten wij tijdens de opkomst twijfels hebben over de gezondheid van uw kind, dan nemen we contact met u op en vragen u hem/haar op te halen.
 
In geval van vragen kan u mij mailen: hugo@opv-schoonoord.nl
 
Met vriendelijke groet,
 
Hugo Jager
Groepsbegeleider
OPV-Schoonoord