Mededelingen van de klusploeg

Momenteel zijn er geen nieuwe berichten van de klusploeg. Zodra er nieuws is kun je dat hier lezen.

————————————————————————————————

Verbouwing sanitair Beukelaar bijna af (22.04.15)

De verbouwing van het sanitaire gedeelte van de Beukelaar gaat de eindfase in. Deze week wordt er nog geklust en zaterdagmorgen 25 april wordt alles schoongemaakt (door ouders!!). Tijd dus voor de oplevering van het vernieuwde sanitair.
Die oplevering zal 25 april plaatsvinden om 12.00 uur.  Alle leiding en jeugdleden (Havelihorde en padvindsters) zijn hiervoor uitgenodigd.

————————————————————————————————

Klusdag 2015 gaat niet door (07.03.15)
De datum was al bekend, en we hebben er zelfs al vragen over gekregen van bekende “klus-ouders”. Maar… we hebben besloten de jaarlijkse klusdag niet door te laten gaan. Belangrijkste redenen: een aantal vaste klusploegleden is die dag verhinderd, en bovendien zijn ze erg druk met het afronden van de werkzaamheden op de Beukelaar.

Wat gaat er wél gebeuren op 28 maart?
De speltakken zelf gaan wél klussen: hun lokaal opknappen, kasten uitruimen, schoonmaken (ook vossenvijver en bos), eventueel hout kloven, enz. enz.
De klusploeg zorgt ondertussen voor de standaarddingen die MOETEN gebeuren, zoals het testen van de noodverlichting en het vervangen van de batterijen van de rookmelders.

Op korte termijn hulp nodig in de Beukelaar
De ouders van de Beukelaarspeltakken (Havelihorde, padvindsters) krijgen binnenkort het verzoek om te helpen met een schoonmaakdag. Door de verbouwing is het erg stoffig geworden en de eerste huurders komen op 29 april. Vóór die tijd moet het dus schoon zijn. We gaan er van uit dat dat gaat lukken, vele handen maken immers licht werk…

Nieuwe opzet volgend jaar
Volgend jaar willen we (halve) klusdagen organiseren per gebouw.
Dit heeft volgens ons een aantal belangrijke voordelen:

  • de klussers kunnen hun aandacht richten op één locatie;
  • ze kunnen daar beter begeleid worden;
  • de coordinator hoeft zich niet over drie gebouwen te verdelen;
  • ouders kunnen hun kinderen brengen, vervolgens helpen klussen, en na de opkomst hun kinderen weer mee naar huis nemen.

Tegen de tijd dat de plannen daarvoor wat concreter zijn, volgen de uitnodigingen 😉

Hoe dan ook… bedankt voor alle hulp tot nu toe!
Voor dit jaar willen we iedereen die al weer belangstelling getoond heeft alvast bedanken voor hun enthousiaste medewerking, ook van de afgelopen jaren.