Boekenmarkt/rommelmarkt 2018


De boekenmarkt 2018 is voorbij. We kijken er “moe maar voldaan” op terug.
Zaterdag 21 april, tussen 10:00 en 15:00 uur hielden we op het Raadhuisplein in Oosterbeek een grote markt waar we boeken, platen, cd’s, dvd’s, planten/stekjes en koffie/thee met wat lekkers verkochten. De padvindsters en verkenners hielden op dezelfde tijd/locatie hun eigen rommelmarktje.
In onderstaand fotoalbum staan alle foto’s van de markt, inclusief de voorbereiding [update 24.04.18]

De organisatie was in handen van de verkenners- en padvindstersleiding. Zij kregen gelukkig hulp van een aantal ouders die met name vrijdag en zaterdag enorm hard meegewerkt hebben.
Maar eigenlijk is er het hele afgelopen half jaar veel werk verzet. Zomaar wat voorbeelden: elke zaterdag kon je  tussendemiddag op het Raadhuisplein boeken, platen en cd’s inleveren. Dat hebben heel veel mensen gedaan (waarvoor vanzelfsprekend nogmaals onze dank). Al het materiaal moest worden uitgezocht en gesorteerd. De organisatie moest ontzettend veel regelen (vergunningen, dranghekken, hulp, publiciteit, enz. enz. enz.) Er zijn plantjes gezaaid en gestekt en een aantal ouders bakten heerlijke taarten/cakes.
Vrijdagavond is alles met man en macht naar het Raadhuisplein gebracht waar het zaterdag netjes is uitgestald.
Ondertussen bouwden de jeugdleden hun eigen rommelmarktkraampjes op aan de voet van het bordes.

De dag zelf werd een groot succes. Het weer was mooier dan we ooit hadden kunnen bedenken, de sfeer was geweldig. De hele dag door kwamen er bezoekers langs. Het werd nooit echt druk, maar daardoor kon iedereen op zijn gemak overal kijken en een keus maken.

De opbrengst van de boekenmarkt is inmiddels bekend: rond de 2.300 euro. Dit geld is bestemd voor onze Engelandkampen.
Ook de jeugdleden hebben behoorlijk wat verdiend. Zij kunnen met dat geld een deel van hun kampgeld betalen.

Zomaar wat berichtjes uit de krant:

Contact: boekenmarkt@opv-schoonoord.nl