Jotihunt (stam) 2009

Oosterbeek, Vrijdagavond 16 oktober, 2009.

We lopen door de straat en kijken per ongeluk bij een huis naar binnen, we zien een hoop mensen heen er weer lopen, een tafel vol laptops, een hele grote TV… We vragen ons af wat ze daar binnen van plan zijn…
Het is de STAM van OPV-Schoonoord, zij zijn de Jotihunt aan het voorbereiden. Jotihunt, wat is dat nou weer?!?De Jotihunt is een jaarlijks terugkerend scoutingevenement dat plaatsvindt tijdens het landelijke JOTA-JOTI weekend in het derde weekend van oktober. Bij dit evenement jagen de hunters op de vossen. De locatie van de vossen wordt via niet al te makkelijke hints bekend gemaakt op de website. Die hints moet je oplossen en dan heb je de coördinaten van waar de vossen zich op dat moment bevinden. Natuurlijk jagen we niet op echte vossen maar op groepjes scouts verdeeld door heel Gelderland.
Dit jaar is de Jotihunt helemaal in maffia-sferen.

2009-10_jotihunt_banner

Oosterbeek, zaterdagochtend 17 oktober 2009, 09:00 uur
Eindelijk is het zover: de Jotihunt begint. De eerste hint is makkelijk op te lossen en we gaan op weg om de eerste hunts te maken. En de komende 30 uur zullen we dit blijven doen.

Een voorbeeld van een hint:

2009-10_code_jotihunt

Gelukkig hebben we een aantal goede codekrakers in ons midden en hadden we deze hint redelijk snel opgelost en waren de vossen nog in de buurt van die plaats.

“Lolgroep”
Uiteindelijk hebben we de 6e plaats weten te bereiken (van de 49 groepen die mee deden), waar we natuurlijk erg blij mee waren, vooral omdat we niet veel auto’s hebben en meer een ‘lolgroep’ zijn. Lol hebben we gehad, maar we staan wel in de top 10!

Tot volgend jaar!