AOT 2007

De Ardennen Oriëntatietocht viert feest!

Vrijdag 25 mei 2007, een gedeelte van de staff komt aan op het 1e kampterrein in België. Eerste indruk: warm, mooi terrein en een prachtig uitzicht. Later zal blijken dat dat eerste niet zo zal blijven! De AOT zal dit jaar een feestje worden, want we vieren het 25 jarige jubileum!
De Ardennen Oriëntatietocht is een tweedaagse tocht voor scouts uit heel Nederland. Elk jaar maken deze scouts met Pinksteren de Ardennen ‘onveilig’. De tocht wordt georganiseerd door onze stam, tijdens de AOT “de staff”.

2008_aot

Ze hebben er zin in
Donderdag en vrijdag overdag is het schitterend weer, met veel zon en hoge temperaturen. De staff werkt hard: tenten worden opgezet, frisdank wordt opgehaald, tenten worden versierd met vlaggetjes en nog veel meer. Als alles klaar staat is er tijd voor ontspanning. Lekker luieren in de zon is daar een voorbeeld van! Na het avondeten stromen er langzaam, erg langzaam deelnemers binnen. Allemaal zijn ze enthousiast en hebben ze er zin in.
Maar langzaam wordt de lucht steeds donkerder. Ook druppelt het af en toe. Dan begint het keihard te regenen en te onweren. Alles wordt verschrikkelijk nat en blubberig, wat ervoor zorgt dat auto’s met moeite het terrein op komen. De vele bliksem zorgt wel voor een mooi verlichte hemel!

Kamp verplaatsen
Zaterdag is het vroeg dag. De staff heeft uiteenlopende taken, van deelnemers wekken en het uitzetten van posten tot het klaarmaken van het ontbijt. De tenten zijn nog wel nat, maar het regent gelukkig niet! Het belangrijkste wat die ochtend moet gebeuren is het opruimen van het kampterrein en alles verplaatsen naar het tweede kampterrein.
Eenmaal op het tweede kampterrein aangekomen wordt alles weer opgezet. En ook hier is het heerlijk weer… Het eerste team dat rond 14:30 binnenkomt is “de Lopende Fusten”; later zal blijken dat ze hun naam eer aan doen. De andere 33 teams komen in de loop van de avond binnen, waarvan ‘Abbe&Lola’ om 22:30 de laatste zijn.
Kort hierna wordt door penningmeester Remco de uitslag van dag 1 bekend gemaakt, de ‘Doordouwers’ hebben deze dag gewonnen. Hierna kruipen veel deelnemers hun kleine tentjes in, of ze blijven gezellig hangen aan de bar.

Macaroni
Zondag, de laatste loopdag, begint met regen. Veel regen zelfs! Langzaam vertrekken de deelnemers richting kampterrein één. Soms met veel plezier, soms met tegenzin. De staff moet daarna alles weer afbreken, in de stromende regen.
Aangekomen op het eerste kampterrein regent het niet meer en laat zowaar de zon zich zien! Tenten worden weer opgebouwd, de bar wordt ingericht en een groep staff begint met het koken van de maaltijd. Er worden in korte tijd vele kilo’s appels, champignons en uien gesneden voor de macaroni.
’s Avonds, als iedereen gezellig met een drankje in de hand rond het kampvuur of in de tenten zit, wordt de uitslag bekend gemaakt. De ‘Doordouwers’ zijn de winnaars, StormrAMM – een team van de OPV-Schoonoord – is nummer twee. Tot slot komen Maarten de Vries en Rik Pennartz nog aan het woord, twee van de oprichters van de AOT, met een terugblik hoe het vijfentwintig jaar geleden allemaal begonnen is.

Maandagochtend worden de deelnemers vóór de terugreis naar Nederland nog verwend met een gebakken ei. Ook de staff maakt zich daarna klaar voor vertrek, met de gedachte dat deze 25e AOT zeer goed verlopen is! Voor meer info:www.ardennenorientatietocht.nl