scoutingwedstrijden (2014)

En de winnaars zijn…

… de Vossen (1e) en de Panters (2e). Van harte gefeliciteerd en veel plezier op de regionale wedstrijden van 4-6 april 2014 in Bennekom!

============================================================================

Thema
Heel lang geleden is er een schip gestrand op een onbewoond eiland. Gelukkig is het nog in redelijke conditie, na een stevige opknapbeurt is het wel weer zeewaardig te krijgen.
Het enige probleem is dat een groot deel van de bemanning is verdronken, zodat ze niet genoeg mensen hebben om met hun schip te varen.
Gelukkig raast er enige tijd later weer een storm door de omgeving waardoor opnieuw schepen vergaan. Her en der verspreid op het eiland spoelen groepjes overlevenden aan die kunnen helpen het schip te bemannen. Onze patrouilles zijn de aangespoelde bemanningen.
Er passen helaas maar twee groepen bemanningsleden op en bovendien willen ze niet discrimineren. En dus… wordt aan het eind van onze wedstrijden één mannelijke en één vrouwelijke bemanningsgroep gekozen.
Elke patrouille bestaat uit de overlevenden van een schsip. Onder deze overlevenden bevinden zich in elk geval de kapitein en de scheepskok. Je bent ook niet zomaar een bemanning, je komt uit een bepaald land of een bepaalde streek en jullie schip had een bepaalde functie (bv. een koopvaardijschip, een piratenschip of wellicht een oorlogsschip).