2022 Ardennen

Met 15 jeugdleden (Abel, Berber, Damian, Elin, Emiel, Floor, Janna, Kevin, Lasse, Naomi, Quinten, Rein, Rick, Sarne, Sonja, Tristan) en 3 man/vrouw begeleiding (Anienke, Ferry en Ricardo) kampeerde de RSA van 25 tot en met 30 juli 2022 op camping Les Rives de l’Ourthe in Barveaux, Belgie,
Een kort verslag.

Maandag 25 juli vertrokken we met busjes vanaf het Raadhuisplein. De reis naar Barvaux ging gelukkig vlot. Daar is de rest van de dag besteed aan de kampopbouw.

Dinsdag bezochten we de grotten van Hotton. Die kan je vanaf de camping via een prachtige wandeling bereiken. De grotten zelf waren indrukwekkend en mooi.

Woensdag: stadsdag. We gingen naar Luik waar we een stadswandeling gelopen hebben, met stops bij allerlei highlights van de stad, zoals een aantal kerken en natuurlijk de trappen (Montagne de Bueren). We hebben een mooi beeld van de stad gekregen.

Donderdag stond een mooie maar steile wandelroute naar Durbuy op het programma. Dit zou het kleinste stadje van Europa zijn. We konden ons er prima vermaken.

De RSA houdt van uitdaging en daar paste vrijdag de “Adventure Valley” heel goed bij. Er zijn daar allemaal stoere outdooractiviteiten, zoals een klimbos, rotswand klimmen en een toch onder de grond. De dag (en het kamp) is afgesloten met een gezellige casino-avond met leuke spelletjes.

Zaterdag 30 juli reisden we met busjes terug naar Oosterbeek. Het eindpunt van de reis was de tuin van de ouders van Berber. We hadden daar een erg gezellige afsluiting van het kamp. We konden bijpraten met de ouders, er werden dankwoordjes gesproken en natuurlijk was er een hapje en een drankje. Tot slot hebben we Dorien en Ricardo enorm bedankt voor hun inzet als begeleiders de afgelopen periode.