Kookopkomst, de recepten (22.11.08)

Zaterdag 22 november 2008 hielden de kabouters een kookopkomst. Onder leiding van Angelique hebben ze allerlei lekkere dingen bereid. Op verzoek van de kabouters staan de recepten nu on-line. Let op: de hoeveelheden zijn voor een grote groep eters!

FLIP’S VLAFLIP
Ingrediënten (voor 30 personen):
– 3 liter yoghurt
– 3 liter vanillevla
– ranja
– slagroom
– vruchtjes

Bereiding:
Doe een beker iets minder dan de helft vol met yoghurt.
Daarbovenop komt yoghurt, maar de beker mag niet helemaal vol!
Er moet ongeveer nog een centimeter vanaf de bovenrand van de beker over zijn!
Dan doe je een klein beetje ranja door de vla en yoghurt in de beker.
Dan mag er een klein schepje vruchtjes bovenop de vla-flip.
Pas als je het toetje gaat eten, mag je er ook een beetje slagroom bovenop doen. Maar dus pas als je gaat eten.
Weet iemand waarom dat pas dan mag????

——————————————————————————–
WENTELTEEFJES MET AARDBEIEN
Ingrediënten (voor 20 personen):
– 40 sneetjes witbrood
– 7 eieren
– 700 ml melk
– 4 chocoladerepen melk of puur (100 g per stuk), in blokjes
– 1 kg aardbeien
– 200 g boter
– 7 eetlepels rietsuiker

Bereiding:
Snijd met een scherp mes de korstjes van de boterhammen.
Klop de eieren los met de melk en een beetje zout.
Doop beide zijden van de boterhammen in het eiermengsel.
Leg een paar blokjes chocolade en een eetlepel aardbeien op een boterham en druk er een andere boterham bovenop.
Verhit de boter in een anti-aanbakpan en bak de boterhammen aan allebei de kanten bruin.
Bestrooi de warme wentelteefjes met de rietsuiker en de rest van de aardbeien.

——————————————————————————–
ANGELIQUE’S KAASROLLETJES
Ingrediënten (voor 30 personen):
– 250 gram Mon Chou
– 1.250 gram fijn geraspte oude kaas
– 10 eetlepels sinaasappelsap
– 1½ theelepel paprikapoeder
– 5 eetlepels fijngeknipte bieslook
– 15 witte boterhammen
– zout en peper
– aluminiumfolie

Bereiding:
Doe de Mon Chou, de oude kaas, de sinaasappelsap, het paprikapoeder en de bieslook in een bak.
Roer dit allemaal goed door elkaar.
Doe er een klein beetje zout en peper bij (niet teveel).
Snijdt de korsten van de boterhammen.
Rol met de deegroller de boterhammen heel plat.
Besmeer ze vervolgens met het kaasmengsel (wat je als eerste hebt gemaakt).
Rol het brood stevig op.
Verpak de rolletjes in aluminiumfolie.
Leg de rolletjes in de diepvries/vriesvak.
De rolletjes moeten 1 uur in het vriesvak liggen, dus goed bijhouden op jullie horloges!
Zodra ze klaar zijn, moeten jullie de aluminiumfolie van de rolletjes afhalen en de rolletjes in twee stukken snijden.