Opkomsten bevers (2020-2021)

5 juni: uitje!
Vandaag hadden we ons jaarlijkse uitje. We gingen naar de Kinderboerderij in Arnhem. We hebben lekker gespeeld in de speeltuin, gereden op tractoren en natuurlijk de dieren bekeken.

29 mei: Bart de bioloog op bezoek
Deze week was het rustig bij de bevers, want alle oudste-jaars gingen kijken bij hun volgende groep (Havelihorde en Wolvenhorde). Maar niet getreurd, want er was wel een speciale gast op bezoek, namelijk Bart de bioloog. De bevers begonnen met alle vogels vliegen. Hierna hebben we zelf moestuintjes gezaaid. Toen alle moestuintjes geplant waren, hebben we nog ren-je-rot en zakdoekje-leggen gespeeld. Na al deze spelletjes was het alweer tijd om de sluiten.

8 mei: lekkere dingen
Deze week hebben we zelf allemaal lekkere dingen gemaakt zoals fruitsushi, een groene smoothie en popcorn. En voordat we dit gingen doen, hebben we nog een heel leuk tikspel gespeeld.

1 mei: vuur en broodje bakken
Op 1 mei hebben we lekker broodjes gebakken boven het vuur. We begonnen met een ‘hoe-maak-ik-vuur?’-spel. Daarna hebben we zelf takken gezocht voor op het vuur. Ook hebben we nog omgekeerd verstoppertje gespeeld. Seamus was zo goed verstopt dat sommige bevers hem bijna niet konden vinden… Daarna hebben we lekker broodjes gebakken.

24 april: hoera, de leiding is jarig
Deze zaterdag was de leiding jarig, dus hebben we een feestje gevierd. Eerst hebben we ratten en raven gespeeld. Daarna hebben we cupcakes en brownies versierd (en natuurlijk opgegeten). Na lekker wat gedronken te hebben liepen we een parcours gelopen met allemaal voorwerpen en feesthoedjes op ons hoofd. Daarna was het feestje helaas voorbij, maar gelukkig kregen we nog een traktatie voor thuis mee.

17 april: bouwen!
Deze week hebben van alles gedaan wat met bouwen te maken heeft. Nadat we tikkertje gespeeld hebben, maakten we een eigen Bob de Bouwerhelm en toen konden we hutten bouwen! Ze zijn heel mooi geworden.

10 april: raadsel
Het was nog een raadsel wat er op het programma stond, maar gelukkig hebben we alleen maar leuke dingen gedaan. We hebben boompje gewisseld, maar dan zonder bomen. Daarna hebben we zelf eierkoeken versierd en heel stil cadeautjes gebracht naar degene die in het midden zat. Tot slot hebben nog een groot smokkelspel gedaan waarbij iedereen eigen cirkel had.

3 april: paasopkomst
Afgelopen zaterdag was het paasopkomst. Dus we hebben paaseitjes (of chocoladerepen in dit geval) gezocht en een paashoed gemaakt. Ook hebben we lekker tikkertje gespeeld, gestoepkrijt en een eierloop gedaan. Daarnaast werd Marrin ook al zes jaar, dus hebben ook nog gezongen en gesmikkeld van een lekker stukje zelfgemaakte boterkoek.

27 maart: droombaan
Deze week hadden we een droombaan-opkomst, dus al bevers mochten verkleed als hun droombaan. Zo hadden we dus in plaats van bevers een bioloog, een racekar-bouwer en een politieman. We hebben spelletjes gespeeld, lekker wat gedronken en een geoefend met allerlei verschillende banen, zoals brandweerman (een kaarsje aansteken en uitblussen), juffrouw (sommen maken) en zakenman (een handtekening bedenken).

20 maart: Open Dag
Op 20 maart hadden we open dag. We begonnen de opkomst met twee hele leuke spellen, namelijk beverburcht en een groot smokkelspel. Door al het rennen was iedereen best wel moe, dus gingen we lekker wat drinken en ons gesmokkelde snoepwaar op eten. Daarna hebben we nog onze eigen sleutelhanger gekleid en als kers op de taart hebben we aan het eind van de opkomst marshmallows geroosterd boven een vuurtje.

13 maart: Professor Plof
Vandaag zijn we de opkomst begonnen met ploftikkertje, want we hadden deze week allemaal verschillende proefjes op het programma staan. Zo hebben we een eigen kanon gemaakt, een ei in een fles laten gaan en allerlei proefjes met kleurtjes gedaan. En als kers op de taart hebben we een raket de lucht in geschoten. 

6 maart: alaaf!
Beetje laat, maar vandaag vierden we carnaval. Eerst hingen we de slingers op met slingertikkertje. En natuurlijk maakten we onze eigen maskers, kleren en hoeden. Daarna hebben we in polonaise een parcours afgelegd zonder elkaars schouders los te laten. Tot slot deden we de enige echte bomba stopdans. Toen was helaas het carnavalsfeest en de opkomst weer voorbij.

27 februari: installatie
Vandaag werden de nieuwe bevers geïnstalleerd. Eerst gingen we lekker met zijn allen een film kijken. Daarna hadden we wel een beetje trek gekregen, dus gingen we lekker frietjes van de tafel eten! Toen was het tijd om de bevers te installeren via een parcours dat ze moesten afleggen. Tijdens het ophalen konden de ouders nog bij het ondertekenen van de bever-akte zijn.

20 februari: oud-Hollandse spelletjes
Vandaag hebben we een echte Hollandse Spelen gehouden, met typisch Hollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen, koekhappen, eierrace en flessenvoetbal. De sneeuw was in geen velden of wegen meer te bekennen… we hadden dan ook een geweldig geslaagde en zonnige buitenopkomst.

13 februari: winterpret, vogels en valentijn
We hebben vandaag een erg leuke opkomst gehad! Eerst hebben we lekker gesleed. Nadat iedereen het toch een beetje koud kreeg zijn we naar binnen gegaan en hebben we vetbollen voor de vogels gemaakt.
We konden op Valentijn natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus hebben ook nog een draaiend hart gemaakt.