Opkomsten bevers (2020-2021)

14 november: reis om de wereld (Australië)
Deze zaterdag was onze laatste opkomst voor het insigne. We waren in Australië. We hebben schipper-mag-ik-overvaren gespeeld, een parcours afgelegd, een kangoeroe spel gedaan en een grote hut gebouwd. Daarna wilde de leiding eigenlijk heel graag broodjes bakken, maar het weer was helaas niet zo goed als het normaal in Australië zou moeten zijn … Maar we hebben ons insigne verdiend!

7 november: reis om de wereld (Zuid-Afrika)
Deze zaterdag waren we in Zuid-Afrika. We zijn begonnen met ‘tien tellen op de savanne’. Daarna hebben we zelf popcorn gemaakt en een binnenblotevoetenpad gelopen. Na lekker popcorn gegeten te hebben, hebben we beverburcht gespeeld en zelf een portemonnee gemaakt van een oud melk- of sappak. Volgende week is onze laatste week op reis en dan krijgen we hopelijk ons insigne.

31 oktober: reis om de wereld (Engeland)
Vandaag was de tweede week van onze insigne-opkomsten. Deze week waren we in Engeland. We zijn begonnen met ‘ren je rot’ waarbij we onze Engels-skills getest hebben. Daarna hebben we onze tweede knoop geoefend, namelijk de platte knoop. Na een korte pauze met een lekker Engels dropje hebben nog cricket en commando pinkelen gespeeld. Hierna hebben we de premier league naar Trappershof gehaald waarbij we een voetbalwedstrijd hadden tussen team-2014 en team-Ajax.
Tot volgende week in weer een nieuw en deze keer ook lekker warm land!

17 oktober: reis om de wereld (Canada)
Deze week zijn we begonnen met onze reis over de wereld voor het behalen van een insigne. Onze eerste stop was Canada. We hebben allerlei leuke spelletjes gedaan zoals beverburcht en vang-de-stok. Daarna zijn we begonnen met knopen leren. Deze week hebben we onze schoenveters leren strikken. Na de strik-les hebben een mooi verhaal gehoord over mensen die bij het meer van de bevers kwamen wonen. Na het verhaal hadden we weer energie en hebben we memory gedaan, maar dan een hele grote versie. Toen mochten we ons paspoort ophalen en hebben we ons eerste stempel gekregen, namelijk dat van Canada. Tot aankomende zaterdag in een nieuw land!

10 oktober 2020: beelders
Vandaag hadden we beelders-opkomst. We speelden eerst dierentikkertje, waarbij je tijdens het rennen een dier moest uitbeelden. Daarna liepen we een speurtocht. Tijdens onze speurtocht verzamelden we allerlei leuke spulletjes in het bos. Deze dingen hebben daarna gebruikt om als een echte kunstenaar een mooi kleiwerkje te boetseren.

3 oktober 2020
Na het overvliegen (19 september) en de open dag (26 september) was er vandaag een gewone opkomst. Fijn dat er veel nieuwe kinderen kwamen kijken! Het was een ridderopkomst. We begonnen met handicaptikkertje. Hierna hebben we onze eigen schilden, zwaarden en kronen gemaakt. Toen deze allemaal beschilderd en ingekleurd waren speelden we commando pinkelen tijdens het drinken. Daarna was het tijd voor wat meer activiteit, dus hebben we een ‘tafeltje-dek-je’-estafette gedaan en daarna als afsluiting slingertikkertje.

12 september 2020
Vandaag zijn de bevers ontsnapt uit de gevangenis! We hebben een spannend parcours in het stamlokaal afgelegd, geld gesmokkeld en zijn ook nog gepakt door de politie. Daarnaast hebben we een rebus opgelost. Nadat we de rebus hadden opgelost waren we vrij :). Ook hebben we nog een potje voetbal (een echte gevangenissport!) gespeeld op het plein.

5 september 2020
Vandaag hadden we Europa-opkomst. Tijdens de opkomst zijn we door vele landen gereisd. We hebben Parijstikkertje gespeeld, een estafette langs allerlei verschillende landen gedaan, blind verschillend eten uit allerlei landen geraden en ook nog een spel gespeeld over lekkernijen uit een aantal landen. Aan het eind van de opkomst kwamen we erachter dat onze eerste komkommer goed was, we konden deze meteen proeven!

29 augustus 2020
Tijdens onze eerste opkomst gingen we meteen ‘Back to the past’. We begonnen met sluiten en hebben daarna onze eigen speurtocht gemaakt. Daarna hebben we omgekeerd verstoppertje gespeeld, zoek-de-bever en nog een tikspel. Daarna was het al weer tijd om te openen…