Opkomsten bevers (2019-2020)

Een kort verslag van enkele opkomsten van het scoutingseizoen 2019-2020.

16 november: knuffelziekenhuis
Elke bever had vandaag zijn of haar zieke knuffel mee, en dat kwam goed uit, want vandaag kon hij beter worden gemaakt in onze eigen knuffelziekenhuis. Verbandje hier, röntgenfoto daar en de knuffel was weer helemaal beter.

9 november: “afzien met Eva”
Op het programma stond “afzien met Eva”. Het bleek een heuse bootcamp te zijn. We deden eerst een warming-up en hebben toen ons eigen parcours gebouwd. Dit ging door beide lokalen en over het plein heen. We hebben het hele parcours afgelegd en ook nog verschillende spelletjes gedaan.

2 november: hekserij en tovenarij
Vandaag kwam de heks langs; zij heeft ons leren toveren. Na ‘Heksje mag ik overvliegen?’ hebben we onze eigen bloem gemaakt die vanzelf open ging. De heks hield niet zo van kleur, dus moesten we haar helpen de kleur van de M&M’s af te halen. Na dat we hadden gespeeld met de M&M’s had iedereen honger, dus had de heks een typische heksenmaaltijd aan ons gegeven, namelijk een gifgroen cakeje met een spin erop. Na de toch wel een beetje enge maaltijd hebben onze eigen heksensnot gemaakt. Op de foto’s is het nog wit, maar hierna werd het gifgroen!

26 oktober: Hellowie?
Vandaag was een hele griezelige opkomst, want het was Halloween. Boïs de bever was eerder die week al in het bos geweest, maar was toen ontzettende geschrokken van een monster. Daardoor was hij zijn boek verloren, dus moesten wij hem helpen met zijn boek te vinden. We moesten ons natuurlijk wel goed voorbereiden, dus hebben we eerst een pompoen versierd die het monster kan afschrikken. Ook hebben we ons fysiek voorbereid door eerst een warming-up te doen en daarna ons zo snel mogelijk te verstoppen. Gelukkig zijn we het monster niet tegengekomen en heeft Boïs zijn boek terug kunnen vinden.

12 oktober 2019: speurtocht
Vandaag hebben we een speurtocht gelopen. We moesten goed speuren en nadenken, want de locatie’s van de posten waren in moeilijke raadsels verstopt. Gelukkig hebben we de posten kunnen vinden! Bij de posten hebben we allerlei verschillende activiteiten gedaan, zoals gymnastiek, ren je rot en puzzels maken.