Opkomsten bevers (2019-2020)

Een kort verslag van enkele opkomsten van het scoutingseizoen 2019-2020.

7 maart: ontdekken als Columbus
Vandaag beleefden we echte avonturen. We gingen net als Columbus op ontdekkingsreis. Na een tijdspel, maakten we een poster over Amerika. Daarna hebben we de route ontcijferd die ons leidde naar Amerika. Op deze route hebben we verschillende leuke spelletjes gespeeld zoals verstoppertje. Ook hebben we nog een dromenvanger gemaakt die al onze nachtmerries kan opvangen.

22 februari: open dag en kunstwerken maken
Vandaag hebben we een leuke opkomst gehad. We hebben gekleid! Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt, zoals sneeuwpoppen, egels, stenen en allerlei verschillende dieren.

15 februari: Olympische spelen
Zaterdag 15 februari mochten de bevers naar de Olympische Spelen. Ze deden mee op maar liefst vier onderdelen: biathlon (!), atletiek, voetbal en turnen. Zoals dat bij deze spelen hoort was meedoen belangrijker dan winnen; en vooral: het was een gezellige ochtend!

8 februari: speurtocht naar de winterborrel
Deze zaterdag hebben we speurtocht gelopen. We begonnen in Wolfheze en zijn naar Trapperhorst gelopen. Op Trappershorst was een gezellige typische Winterse borrel met chocomelk met slagroom en glühwein voor de ouders.

1 februari: groot feest!
Het is vandaag groot feest bij de bevers, want Eva is jarig geweest! Daarom hebben we verschillende echte verjaardagsactiviteiten gedaan zoals stoelendans, cadeau inpakken en uitpakken, taart eten en dansen. De cadeaus waren zo goed ingepakt dat soms iedereen moest helpen om ze weer open te maken.

25 januari: de musical
Vandaag gaan we onze musical opvoeren! We begonnen natuurlijk met de opening, waar meteen de zenuwen al een beetje merkbaar waren: het duurde even voordat iedereen stil stond. Na een spannend spelletje verstoppertje volgde de rest van de opwarming binnen. We deden enorm ons best op de generale repetitie. En toen het decor ondertussen was opgebouwd (een blauw meer, een gele kano met echte roeispanen) zag het er heel echt uit! Het verhaal begon met een verdrietige Kleine Bever, en eindigde met een heel bos vol vrolijke vriendjes. Met dank aan de hoofdrolspelers (Echo, Eend, Kleine Bever, Otter, Oude Bever, Schildpad en twee Vissers) was het een zeer geslaagde voorstelling. De ouders die aan het eind van de ochtend kwamen kijken, hebben genoten!

18 januari: oefenen voor de musical
We waren vandaag hard bezig met de voorbereidingen van onze musical. Nadat we gehoord hadden welk stuk we gaan spelen, gingen we opwarmen om te kunnen oefenen. Ook maakten we zelf de achtergronden. We verheugen ons op ons optreden!

11 januari: installatie
Vandaag was onze jaarlijkse installatie van de nieuwe bevers en leiding. Dit jaar zijn Kiran, Jonas, Séamus, Loek en Eva geïnstalleerd.  Zij moesten een klein parcours over stoelen afleggen en daarna van een kist afspringen. Tijdens deze sprong kregen ze het traditionele feestelijke onthaal van de andere bevers (heel veel snippers…). Daarna legden ze de beverbelofte af. Nog even het mooie certificaat ondertekenen en dan… zijn ze (bijna) een echte bever (zodra het inschrijfformulier binnen is).

4 januari: 1001-nacht
Tijdens de opkomst hebben we onze eigen kaarsen en kaarsenkandelaars gemaakt. Daarnaast zijn we de spannende verhalen van de avonturen van Aladin te weten gekomen.

23 november: Freek op pad
We gingen vandaag ver terug in de tijd. Namelijk terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars. We hebben onze eigen bijl en boog gemaakt, maar het schieten ermee ging nog niet heel erg goed. Gelukkig hebben nog alle tijd tot 2019 om het te oefenen. Na het jagen gingen we verzamelen, maar tijdens het verzamelen stuitten we op iets raars: een cadeau aan de bevers! Het cadeau bleek van Sinterklaas te komen die ons uitnodigde om hem volgende week te ontmoeten. We moesten ons hier wel op voorbereiden, dus hebben we een tekening gemaakt voor de Sint.

16 november: knuffelziekenhuis
Elke bever had vandaag zijn of haar zieke knuffel mee, en dat kwam goed uit, want vandaag kon hij beter worden gemaakt in onze eigen knuffelziekenhuis. Verbandje hier, röntgenfoto daar en de knuffel was weer helemaal beter.

9 november: “afzien met Eva”
Op het programma stond “afzien met Eva”. Het bleek een heuse bootcamp te zijn. We deden eerst een warming-up en hebben toen ons eigen parcours gebouwd. Dit ging door beide lokalen en over het plein heen. We hebben het hele parcours afgelegd en ook nog verschillende spelletjes gedaan.

2 november: hekserij en tovenarij
Vandaag kwam de heks langs; zij heeft ons leren toveren. Na ‘Heksje mag ik overvliegen?’ hebben we onze eigen bloem gemaakt die vanzelf open ging. De heks hield niet zo van kleur, dus moesten we haar helpen de kleur van de M&M’s af te halen. Na dat we hadden gespeeld met de M&M’s had iedereen honger, dus had de heks een typische heksenmaaltijd aan ons gegeven, namelijk een gifgroen cakeje met een spin erop. Na de toch wel een beetje enge maaltijd hebben onze eigen heksensnot gemaakt. Op de foto’s is het nog wit, maar hierna werd het gifgroen!

26 oktober: Hellowie?
Vandaag was een hele griezelige opkomst, want het was Halloween. Boïs de bever was eerder die week al in het bos geweest, maar was toen ontzettende geschrokken van een monster. Daardoor was hij zijn boek verloren, dus moesten wij hem helpen met zijn boek te vinden. We moesten ons natuurlijk wel goed voorbereiden, dus hebben we eerst een pompoen versierd die het monster kan afschrikken. Ook hebben we ons fysiek voorbereid door eerst een warming-up te doen en daarna ons zo snel mogelijk te verstoppen. Gelukkig zijn we het monster niet tegengekomen en heeft Boïs zijn boek terug kunnen vinden.

12 oktober 2019: speurtocht
Vandaag hebben we een speurtocht gelopen. We moesten goed speuren en nadenken, want de locatie’s van de posten waren in moeilijke raadsels verstopt. Gelukkig hebben we de posten kunnen vinden! Bij de posten hebben we allerlei verschillende activiteiten gedaan, zoals gymnastiek, ren je rot en puzzels maken.