Opkomsten bevers (2019-2020)

Een kort verslag van enkele opkomsten van het scoutingseizoen 2019-2020.

26-28 juni: op kamp op een onbewoond eiland

Vrijdag
De bevers hielden hun zomerkamp van 26 – 28 juni op een onbewoond eiland. Rond vijf uur kwamen alle bevers aan. We hebben eerst onze slaapspullen vast neergelegd. Daarna aten we lekkere pannenkoeken, gebakken door onze chefkok Ester. Bij de pannenkoeken aten we het tropische fruit dat we uit de bomen rondom het gebouw geplukt hadden. Na de lekkere pannenkoeken keken we het eerste deel van de film Viana. Daarna was het tijd om naar bed te gaan, want we hadden de dag erna een dag vol avontuur op de planning staan.

Zaterdag
Gelukkig waren de bevers weer vroeg wakker en klaar voor de dag. Na een lekker ontbijt en het tweede deel van de film kwamen we er achter dat het hulpje van Maui een speurtocht voor ons had uit gezet. Tijdens de speurtocht hebben we leren knopen, routes volgen aan de hand van pijlen en hebben we onze eigen brug verstevigd. Dit was nodig, want door de storm was hij een beetje ingestort. Ook was het nodig om de route te volgen aan de hand van de pijlen, want de storm had alle touwtjes weggeblazen. Toen we weer veilig terug waren en lekker hadden geluncht, was er tijd om even vrij te spelen. Dus dat betekende dat we lekker gingen dobberen in ons eigen zwembad, samen met onze huisdieren de krokodil en onze zeeschildpad. Toen we weer opgedroogd waren maakten we onze eigen Hawaiiaanse ketting. Helaas sloeg het weer een beetje om, dus konden we niet langer dobberen in ons zwembad, maar we konden wel heel lekkere hamburgers en kipspiesjes eten. Gelukkig klaarde het weer toch weer op en konden we toch nog als toetje heerlijke marshmallows roosteren boven het vuur. Daarna was het tijd om te douchen en lekker te gaan slapen.

Zondag
We begonnen de dag weer met een lekker ontbijtje. Gisteren tijdens de speurtocht hadden we allemaal puzzelstukken van een kaart verdiend. Op de kaart stond ook een groot rood kruis en wij waren erg benieuwd wat daar was. Misschien lag er wel een schat… Dus we zijn op pad gegaan op zoek naar de schat. Helaas raakten we onderweg wat stukken kwijt, dus we verdwaalden een beetje en moesten wel heel ver lopen zo op de vroege ochtend… Gelukkig kwamen we nog een bankje tegen waar we even op konden uitrusten. Toen we uitgerust waren konden we weer door en vonden we de magische groene steen. Met de steen op zak gingen we weer terug naar het gebouw en was het alweer tijd om terug te gaan naar de bewoonde wereld.

20 juni: cake bakken
Eva wilde graag een cake bakken, maar het lukte niet, dus ze had de hulp van de bevers nodig. Eerst moesten we te weten komen wat er in de cake moest. Daarna kleedden we ons als echte koks aan met onze zelfgemaakte koksmuts. Nu moesten we alleen nog op zoek naar het recept. Toen we dat ook gevonden hadden was het tijd om te gaan bakken. Onze cakejes kwam uit de magnetron, maar smaakt zeker niet verkeerd!

13 juni: bootjes en een verjaardag
Vandaag stond “pas op voor een geel eendje” op het programma. Wat zou dat worden? We begonnen met een leuk bosspel. Daarna vierden we de verjaardag van Robin. En toen gingen we papieren bootjes vouwen! Die hebben we later in de beek laten varen. Zonder eendjes, maar wel heel erg leuk!

6 juni: recycle-opkomst
Vandaag hebben we van vuilniszakken de nieuwste mode gemaakt en van oude plastic flessen maakten we gieters. Onze kennis over recycling hebben we vergroot met een ren-je-rot-spel waarin we spullen naar de juiste container moesten brengen.

30 mei: De moestuin (vervolg)
Deze opkomst hebben we onze eigen moestuin gemaakt. Voordat we met de moestuin begonnen speelden we nog een spel gespeeld. Tijdens het spel zochten we naar spullen die wel en niet in het bos horen. Daarna zijn we begonnen met de bak waarin de moestuin staat klaar te maken. Ook prikten we kleine gaatjes in plastic flessen, zodat ze langzaam water afgeven. Daarna was het tijd om de plantjes te planten. Na de opkomst heeft de leiding nog een kas gemaakt.

23 mei: EHBO
Vandaag hadden we een EHBO-opkomst. We hebben onze eigen spalk gemaakt en een eigen, zelfversierde, mitella. Ook hebben we nog tikkertje en ratten en raven gespeeld.

16 mei: lente
Deze zaterdag hadden we lente-opkomst. We zijn begonnen met een natuurbingo. Bij deze bingo gingen we op zoek naar allerlei verschillende dingen rond ons gebouw. Daarna hebben we een kraal gebouwd voor het grote kralenspel. Ook hebben we nog onze eigen bloemen gevouwen.

9 mei: we hebben weer opkomst!
De beveropkomsten zijn weer begonnen! We hebben plantjes geplant om onze eigen moestuin te maken. Binnenkort hopen we dat de eerste plantjes al zijn uitgekomen, dus meer nieuws volgt. Daarnaast hebben nog spelletjes gespeeld zoals ratten en raven. Een erg spannend spel waarbij je goed moet luisteren.

7 maart: ontdekken als Columbus
Vandaag beleefden we echte avonturen. We gingen net als Columbus op ontdekkingsreis. Na een tijdspel, maakten we een poster over Amerika. Daarna hebben we de route ontcijferd die ons leidde naar Amerika. Op deze route hebben we verschillende leuke spelletjes gespeeld zoals verstoppertje. Ook hebben we nog een dromenvanger gemaakt die al onze nachtmerries kan opvangen.

22 februari: open dag en kunstwerken maken
Vandaag hebben we een leuke opkomst gehad. We hebben gekleid! Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt, zoals sneeuwpoppen, egels, stenen en allerlei verschillende dieren.

15 februari: Olympische spelen
Zaterdag 15 februari mochten de bevers naar de Olympische Spelen. Ze deden mee op maar liefst vier onderdelen: biathlon (!), atletiek, voetbal en turnen. Zoals dat bij deze spelen hoort was meedoen belangrijker dan winnen; en vooral: het was een gezellige ochtend!

8 februari: speurtocht naar de winterborrel
Deze zaterdag hebben we speurtocht gelopen. We begonnen in Wolfheze en zijn naar Trapperhorst gelopen. Op Trappershorst was een gezellige typische Winterse borrel met chocomelk met slagroom en glühwein voor de ouders.

1 februari: groot feest!
Het is vandaag groot feest bij de bevers, want Eva is jarig geweest! Daarom hebben we verschillende echte verjaardagsactiviteiten gedaan zoals stoelendans, cadeau inpakken en uitpakken, taart eten en dansen. De cadeaus waren zo goed ingepakt dat soms iedereen moest helpen om ze weer open te maken.

25 januari: de musical
Vandaag gaan we onze musical opvoeren! We begonnen natuurlijk met de opening, waar meteen de zenuwen al een beetje merkbaar waren: het duurde even voordat iedereen stil stond. Na een spannend spelletje verstoppertje volgde de rest van de opwarming binnen. We deden enorm ons best op de generale repetitie. En toen het decor ondertussen was opgebouwd (een blauw meer, een gele kano met echte roeispanen) zag het er heel echt uit! Het verhaal begon met een verdrietige Kleine Bever, en eindigde met een heel bos vol vrolijke vriendjes. Met dank aan de hoofdrolspelers (Echo, Eend, Kleine Bever, Otter, Oude Bever, Schildpad en twee Vissers) was het een zeer geslaagde voorstelling. De ouders die aan het eind van de ochtend kwamen kijken, hebben genoten!

18 januari: oefenen voor de musical
We waren vandaag hard bezig met de voorbereidingen van onze musical. Nadat we gehoord hadden welk stuk we gaan spelen, gingen we opwarmen om te kunnen oefenen. Ook maakten we zelf de achtergronden. We verheugen ons op ons optreden!

11 januari: installatie
Vandaag was onze jaarlijkse installatie van de nieuwe bevers en leiding. Dit jaar zijn Kiran, Jonas, Séamus, Loek en Eva geïnstalleerd.  Zij moesten een klein parcours over stoelen afleggen en daarna van een kist afspringen. Tijdens deze sprong kregen ze het traditionele feestelijke onthaal van de andere bevers (heel veel snippers…). Daarna legden ze de beverbelofte af. Nog even het mooie certificaat ondertekenen en dan… zijn ze (bijna) een echte bever (zodra het inschrijfformulier binnen is).

4 januari: 1001-nacht
Tijdens de opkomst hebben we onze eigen kaarsen en kaarsenkandelaars gemaakt. Daarnaast zijn we de spannende verhalen van de avonturen van Aladin te weten gekomen.

23 november: Freek op pad
We gingen vandaag ver terug in de tijd. Namelijk terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars. We hebben onze eigen bijl en boog gemaakt, maar het schieten ermee ging nog niet heel erg goed. Gelukkig hebben nog alle tijd tot 2019 om het te oefenen. Na het jagen gingen we verzamelen, maar tijdens het verzamelen stuitten we op iets raars: een cadeau aan de bevers! Het cadeau bleek van Sinterklaas te komen die ons uitnodigde om hem volgende week te ontmoeten. We moesten ons hier wel op voorbereiden, dus hebben we een tekening gemaakt voor de Sint.

16 november: knuffelziekenhuis
Elke bever had vandaag zijn of haar zieke knuffel mee, en dat kwam goed uit, want vandaag kon hij beter worden gemaakt in onze eigen knuffelziekenhuis. Verbandje hier, röntgenfoto daar en de knuffel was weer helemaal beter.

9 november: “afzien met Eva”
Op het programma stond “afzien met Eva”. Het bleek een heuse bootcamp te zijn. We deden eerst een warming-up en hebben toen ons eigen parcours gebouwd. Dit ging door beide lokalen en over het plein heen. We hebben het hele parcours afgelegd en ook nog verschillende spelletjes gedaan.

2 november: hekserij en tovenarij
Vandaag kwam de heks langs; zij heeft ons leren toveren. Na ‘Heksje mag ik overvliegen?’ hebben we onze eigen bloem gemaakt die vanzelf open ging. De heks hield niet zo van kleur, dus moesten we haar helpen de kleur van de M&M’s af te halen. Na dat we hadden gespeeld met de M&M’s had iedereen honger, dus had de heks een typische heksenmaaltijd aan ons gegeven, namelijk een gifgroen cakeje met een spin erop. Na de toch wel een beetje enge maaltijd hebben onze eigen heksensnot gemaakt. Op de foto’s is het nog wit, maar hierna werd het gifgroen!

26 oktober: Hellowie?
Vandaag was een hele griezelige opkomst, want het was Halloween. Boïs de bever was eerder die week al in het bos geweest, maar was toen ontzettende geschrokken van een monster. Daardoor was hij zijn boek verloren, dus moesten wij hem helpen met zijn boek te vinden. We moesten ons natuurlijk wel goed voorbereiden, dus hebben we eerst een pompoen versierd die het monster kan afschrikken. Ook hebben we ons fysiek voorbereid door eerst een warming-up te doen en daarna ons zo snel mogelijk te verstoppen. Gelukkig zijn we het monster niet tegengekomen en heeft Boïs zijn boek terug kunnen vinden.

12 oktober 2019: speurtocht
Vandaag hebben we een speurtocht gelopen. We moesten goed speuren en nadenken, want de locatie’s van de posten waren in moeilijke raadsels verstopt. Gelukkig hebben we de posten kunnen vinden! Bij de posten hebben we allerlei verschillende activiteiten gedaan, zoals gymnastiek, ren je rot en puzzels maken.